Nøyaktig hvor, vil vi ikke ut med av hensyn til revenes sikkerhet. Det vi kan si, er at de fire er fryktelig søte og lekne. Såpass mye at de faktisk kom ut for å leke med vår fotograf. Dette fikk Marius Birkeland desverre ikke på film.

Han beskriver revene slik:

– De er veldig nysgjerrige og kan til tider komme ganske nært for å prøve å finne ut hva du er, men de springer ganske fort tilbake i hiet om du beveger deg for brått, forteller han.

Lidenskap

Birkeland har jobbet i VOL i en årrekke, men når han ikke er på jobb, finner du han som regel med kameraet i skogen på jakt etter dyr å fotografere. Reveunger har lenge vært en lidenskap å fotografere.

– Jeg har alltid vært interessert i å fotografere og filme de fleste dyr, men de siste åra har reveunger blitt spesielt spennende. Det er nok fordi de er både nysgjerrige og sky på samme tid. Samtidig utfordrer de deg fotomessig. Det er ikke lett å få gode bilder av de, sier han.

– Tålmodighet viktig

Har den erfarne fotografen noen tips til andre som kunne tenke seg å ta bilder av dyr på nært hold? Jo da:

– Om du finner et område du vet det er dyr du vil ta bilder av er så oppsøk det området og sett deg ned og vent. Her er det viktig å være forberedt og være tålmodig, forklarer han.

Samtidig er det viktig å kunne håndtere kamerautstyret for å få de teknisk best mulige bildene.

Vil bevare de

VOL skriver ikke hvor disse bildene og filmen er blitt tatt. Birkeland vil ei heller fortelle oss det. Årsaken er enkel og nobel:

– Jeg vil de skal få være i fred. Jeg syns jeg selv har plaga de nok. Så er jeg redd for at jegere skal få nyss i hvor de befinner seg hen. Det vil jeg ikke, sier han.

Videoen ser du i videovinduet over og bildene det samme.