Team Hadsel deltar med seks utøvere i Nord-Norsk mesterskap. Foto: Pia-Elise Solvik Dahl

1. og 2. oktober reiser Taekwon-Do-utøvere fra Vesterålen til nordnorsk mesterskap i Tromsø.

Team Hadsel består av senior Ronja Elida Ongstad og juniorene Tina Sofie Larsen, Josefine Breivik Deniz, Malik Salahudeen, Hans-Jørgen Hansen og Henrik Kvæl-Ongstad.

Sortland Taekwon-Do klubb stiller med juniorutøverne Vida Finnesen, Jørn Ruiz Foss, Linnea Valle Pedersen, Oscar Birkelid Christiansen, Isak Finnesen, Oda Skarholt og Kristin Amalie Olsen.

Medaljekandidater

– Begge klubbene har oppnådd gode resultater på regionale og najonale arenaer de siste årene, og det er mange med årelang mesterskapserfaring som deltar denne helgen, skriver trenere Ken-Thomas Kvær og Kjell Arne Finnesen til VOL.

– Selv om nivået er veldig høyt, har vi flere potensielle medaljekandidater fra Vesterålen.

I november håper klubbene på å stille en solid tropp til NM i Bergen også.

Fersk seniorutøver

Ronja Elida Ongstad fra Melbu er for første gang i år seniorutøver.

–Jeg tror at det blir et morsomt og utfordrende mesterskap, der alle fra klubben kan få kjenne på hvor nivået deres ligger sammenlignet med andre utøvere i Nordland. Det blir en flott mulighet til å forberede seg til NM i november.

Ongstad regner med at den nye klassen vil by på noen utfordringer.

– Jeg er spent på å se hvordan nivået er sammenlignet med juniorklassen, sier hun.

– Målet er at alle skal ha en positiv opplevelse. Og så går vi selvsagt for et par medaljer. Et realistisk mål vil være at alle skal vinne en kamp hver. Det tror jeg alle fra klubben er god nok til å klare.