– Noen ganger kommer det muligheter en ikke kan si nei til. Å lede norges største nettavis på økonomi og næringsliv og jobbe for å gjøre dem enda større og sterkere, det fikk jeg så lyst til at jeg ikke kunne si nei, sier 32-åringen til VOL.

Like etter sommerferien tar han over som såkalt publisher i et mediehus med omsetning på 80 millioner kroner og omlag 50 ansatte. Michalsen sier følgende om det som venter han:

– Å lede E24 må være en av de mest spennende mediejobbene i Norge akkurat nå, sier Gard L. Michalsen i et intervju med sin nye arbeidsgiver.

Han kommer fra rollen som redaktør i Medier24, og går nå inn som administrerende direktør og ansvarlig redaktør i E24 Dine Penger. Jobben ble ledig da Per Valebrokk sluttet i april for å bli partner i Petter Stordalens nye PR-byrå Storm Communications.

Michalsen kommer altså fra å lede fire ansatte til å lede opp mot 50.

– Hvordan blir den utfordringen?

– Nøkkelen uansett om en jobber i store eller små mediehus, er å skape engasjement og en vinnerkultur. Å få folk med seg. Jeg skal jo ikke lede disse ansatte direkte, men skal lede en ledergruppe og være med på mange spennede prosesser. Jeg er jo fra naturens side utstyrt med konkurranseinstinkt og store ambisjoner og ser frem til denne utfordringen, sier Michalsen til VOL.

Han sier videre at det blir spennende å gå over i en lederrolle i et så stort selskap.

– Jeg er jo vant til å jobbe i utfordrerposisjon med små ressurser. Nå blir det å jobbe i utfordrerposisjon med gode ressurser. Det ser jeg veldig frem imot.

Erfaren

32-åringen startet opp Sortlandsavisa 8. januar 2008 og har også vært redaktør i VOL og Finnmarken. Han kommer fra jobben som redaktør i Medier 24, en avis som han selv startet.

Før han trer i den nye jobben sier han:

– Jeg skal være forsiktig med noen programerklæring før jeg begynner, men alt begynner med journalistikken. E24 er stort sett alltid først, noe som har bygd posisjonen. Nå tror jeg vi i enda større grad må være best, viktigst og sette dagsorden. Da får vi en enda sterkere merkevare å bygge nye produkter og forretningsmodeller på, sier han til E24.

Styreleder i E24 Dine Penger, Christian Haneborg, er svært fornøyd med nysigneringen:

– I Gard får E24 en sterk publisist som har kapasitet til å løfte E24 til et nytt nivå. Han har de siste årene demonstrert en unik evne til nyskapning og stayerevne. Gard er utvilsomt den rette kandidaten til å ta over som toppsjef i E24, sier han til egen avis.

Overgang

Medier24 ble startet av Michalsen 24. desember 2014. Her tar vaktsjef Erik Waatland over redaktørstolen konstituert.

Ifølge Medier24 fortsetter Michalsen i en overgangsperiode i selskapet som daglig leder. Michalsen eier 55 prosent av selskapet gjennom Caroliussen AS.

– Det er naturlig, og ikke minst riktig for selskapet, at vi finner en ny eiersituasjon. Men det vil naturlig nok ta noe tid å avklare, sier Gard L. Michalsen.