Selv om den nye salgsansvarlige har sitt salgskontor i Salmon Center i Bodø, skal all ny produksjon mot havbruksnæringen fortsatt skje i Fiskebøl i Hadsel kommune, kan han fortelle.

– Vi skal bruke mye av det eksisterende produksjonsutstyret vi har på Fiskebøl i dag, og i stor grad skal eksisterende maskiner og kunnskap benyttes i den nye satsingen. Ikke minst skal mye solid erfaring fusjoneres inn i vår maritime nysatsing, sier nytilsatt salgsansvarlig for Norlenses nysatsing innen akvakultur og marine, John Catho Kristiansen til Vesterålen Online.

Startet med oljevernutstyr

Norlense har arbeidet mye med oljevernutstyr siden oppstartet på midten av 70-tallet, og har opparbeidet seg en solid kompetanse på området.

– Selskapet hadde sin renessanse gjennom flere tiår med stor etterspørsel fra oljenæringen, men etter dippen i oljebransjen, sto selskapet overfor en del utfordringer. Selskapet var sårbart, men skal nå med nye eiere fokusere mer på produkter innen akvakultur og marine. Vi ser for oss en tryggere og spennende framtid, sier John Catho Kristiansen til Vesterålen Online.

Norlense har gjort mye forskning og utvikling i sin tid, men har nødvendigvis ikke satt så stort fokus på den nye næringen innen oppdrett og maritim.

– Inn i vår satsing mot havbruksnæringen nå, tar vi med oss solid kunnskap som ikke så mange andre har innenfor vår produksjon. Vår styrke er store konstruksjoner som er tette, og vår satsing innen havbruk skal bestå av solide produksjoner, sier John Catho Kristiansen til Vesterålen Online.

Enklere, lettere

Han mener at selskapets nye maritime satsing også kan lene seg på selskapets omfattende teltproduksjon, med teknologi og smarte løsninger som vil gi produkter som gjør forholdene enklere og lettere for brukeren.

– Vi skal også være opptatt av detaljene, men vi skal ikke overingenøre. Vi skal se på produktet og vurdere hvilket formål det skal tjene, og spare materialer som gjør produktet lettere eller enklere i drift. Kort sagt tenker vi nytt og skal se på produktene fra en ny synsvinkel, sier Kristiansen.

Produksjon på Fiskebøl

Den nytilsatte salgslederen, John Catho Kristiansen, har vært bosatt i Bodø de siste 20 årene. Han har med seg allsidig erfaring fra salg og markedsføring.

– Jeg brenner for å skape verdier! Det jeg ser av potensiale og erfaring i NorLense gjør meg trygg, positiv og rustet til å ta tak i en svært spennende og inkluderende bransje hvor det er viktig å levere gode og smarte løsninger. Vårt fokus på oppdrettsbransjen skal være å levere våre egne produkter av høy kvalitet for å tåle det hardføre klimaet vi er en del av. Produktene vi nå utvikler innenfor oppdrettsnæringen skal være tilsvarende de kvalitetsproduktene NorLense allerede er kjent for verden over, sier Kristiansen, som understreker at produksjonen skal skje lokalt på Fiskebøl.

Lang erfaring

Norlense meldte tirsdag i en pressemelding at de har opparbeidet lang erfaring og solid kompetanse på det marine miljø gjennom produksjon av oljevernprodukter siden 1975. Med produksjonsfasiliteter i moderne lokaler i Lofoten har de utviklet seg til å bli blant de ledende leverandørene i verden innenfor sin bransje.

– Med denne bakgrunn og kompetanse er vi stadig i kontakt med selskaper i oppdrettsbransjen som ønsker en samarbeidspartner innenfor ulik forsknings- og utviklingsprosjekter. Vi har også produsert ulike produkter til havbruksnæringen på forespørsel samt utviklet produkter på vegne av andre, sier daglig leder Geir Sørensen i Norlense.

Ferskvannsbasseng

Norlense etablerer en havbruksavdeling for å imøtekomme den økende etterspørselen selskapet har fra kunder i oppdrettssektoren. Selskapet vil også bli mer aktiv innen markedsføring og salg av kvalitetsprodukter til oppdrettsnæringen.

– Vi har også investert i nye maskiner slik at vi har effektive og fleksible produksjonslinjer for både luseskjørt og ferskvannsbasseng for avlusing,  sier daglig leder Geir Sørensen i Norlense.

Ferskvannsbasseng er en løsning som ligger i havet, der det er ferskvann i bassenget og sjøvann på utsiden. En sterk konstruksjon gjør at ferskvann og sjøvann kan stå på hver sin side, selv om det er forskjellig viskositet i ferskvann og sjøvann.

40 års erfaring

Daglig leder Geir Sørensen i Norlense sier til Vesterålen Online at bedriften han nå leder har arbeidet innen marine miljøer og solide konstruksjoner i 40 år.

– Produkter i sjøen blir mer etterspurt i marine prosjekter. Vi har besluttet at vi ønsker å fokusere på disse kundene, og oppretter en egen avdeling som kun skal jobbe mot havbruk, med blant annet ferskvannsbasseng og luseskjørt, sier Geir Sørensen.

Han mener at styrken i deres satsing ligger i det kompetanseområdet selskapet har samt at de ønsker å være en samarbeidspartner mot havbruksnæringen.

– Vi har blant annet tidligere produsert luseskjørt til oppdrettsnæringen for andre. Nå produserer vi luseskjørt selv, på eget navn og har en bra pågang for dette produktet.

På spørsmål om hvorfor havbruksnæringen skal komme til dem med deres utfordringer, minner Geir Sørensen om at Norlense laget sine første lukkede merder så tidlig som i 1980 og at de har opparbeidet seg solid kompetanse og lang erfaring i produksjon av solide konstruksjoner i sjøen.