Gleden var stor da politikerne i Øksnes i 2015 omsider bevilget penger til bygging av ny brannstasjon i kommunen. Øksnes brannkorps holder i dag til i kjelleren på rådhuset, og har i årevis varslet om uholdbare arbeidsforhold.

Byggingen av den over 500 kvatdratmeter store stasjonen, som skal føres opp ved Havneparken i Myre havn, har nå vært ute på anbud.

VOL skrev for et par uker siden at dersom byggekostnadene landet innenfor rammen på 13,3 millioner kroner, som er avsatt til prosjektet i økonomiplan og investeringsbudsjett, kunne bygginga starte allerede i februar.

Men det ser nå ikke ut til å skje.

Dobbelt så dyrt

Ved anbudsåpning 20. januar var det kun kommet inn to tilbud. Det laveste tilbudet, som kom fra lokale Myre Trelast, var på nesten dobbelt så mye som summen politikerne har satt av til prosjektet.

Anbudet fra Myre Trelast er på 24,9 millioner kroner ekskludert moms. Det andre og siste anbudet, fra Peab Nilsen & Haukland i Harstad, er på 28 millioner kroner.

Daglig leder ved Myre Trelast, Einar Knudsen, sier til VOL at det ikke er realistisk å få bygget en slik brannstasjon til 13,3 millioner kroner.

– Det er steike umulig med de beskrivelsene som ligger ved nå, sier Knudsen.

Brannstasjonen, slik tegningene foreligger, blir på totalt 579 kvadratmeter, delvis over to plan, med kontoravdeling, personalrom og møterom, garderobeanlegg, heis, garasje for kjøretøy og et lite verksted.

Møtes om saken

Konstituert rådmann i Øksnes, Elise Gustavsen, sier til VOL at de skal ha et møte internt i adminsitrasjonen i neste uke for å drøfte hvordan de skal ta prosessen videre. Hun vil ikke si så mye om saken før etter dette.

– Vi må få tid til å saksbehandle dette skikkelig, sier Gustavsen.