17. og 18. juni kan du oppleve det unge kammerorkesteret Ensemble Allegria under flere konserter i Vesterålen, heter det i en pressmelding.

De holder én konsert i Austringen, Øksnes og en i Kulturfabrikken på Sortland, før turen går videre til Harstad og Festspillene i Nord-Norge.

Orkesteret ble for alvor kjent da de vant Statoils millionstipend, som første ensemble noensinne, i 2012. Juryens formann Leif Ove Andsnes sa da at «Ensemble Allegria utstråler en våken musikalitet som skaper et ensemblespill med nerve og intensitet.»

Siden oppstarten for rundt syv år siden har de spilt på de største festivalene i Norge, bl.a. Festspillene i Bergen og Oslo Kammermusikkfestival, i tillegg til å konsertere jevnlig rundt i inn- og utland. De har de siste årene gitt ut tre plater, de siste to er nominert i årets Spellemann!

Orkesteret kan sågar by på to vesterålinger, nemlig Oda og Hugo Hl spiller vesterålingene Oda og Hugo Hilde, fra Sortland. De gleder seg til å ta med orkesteret hjem og håper så mange som mulig finner veien til konsertene.