– Vi har ikke noe eksakt tall på hvor mange billetter vi har solgt. I fjor var det rekord med til sammen 7500 publikummere. I år ligger det an til å bli enda flere, forteller kommunikasjonsansvarlig for Fæsterålen, Martin Trovaag.

Festivalen, som vanligvis er siste helgen i august, er snart i gang.

Arrangørene har god tro på at festivalhelgen blir en suksess.

– Det er plass til 4000 på en gang inne på området og vi har tre forskjellige arrangementer. Så langt ligger det an til å bli enda mer publikum enn i fjor, og det ser ut som det er solgt rundt ti eller femten prosent flere forhåndsbilletter i år. Rett før er det også alltid veldig spennende, fortsetter han.

– Folk vil ha med seg hele helgen

Selv om de ikke vet eksakt hvor mange billetter som er solgt, er det likevel en ting som er tydelig.

De fleste vil ha med seg hele helgen.

– Det har helt klart blitt solgt flest helgepass. Det er også mye jevnere salg mellom fredag og lørdag, så det er interessant, fortsetter Trovaag.

Stemningen har nærmest blitt et fenomen for festivalen.

Til tross for mange forskjellige aldre og ulik musikksmak, skal det være noe for alle.

– Hele ideen med Fæsterålen er egentlig å lage en storskala Vesterålenfest. Det blir ett tverrsnitt av de som bor her, og alle som kommer har ulike preferanser. Vi har fått flere tilbakemeldinger på at det er en helt spesiell stemning, og jeg tror kanskje det kommer av at det er litt som å være på fest med naboen, sier han videre.

– Håper vi har været med oss

I år har de også valgt å endre helg for festivalen.

Det er det flere grunner til, men været har vært en faktor.

– Vi har ikke vært helt heldig med augustværet så langt, så vi valgte å teste september i stedet. Det ser veldig bra ut, og det virker litt som vi har været med oss uten at vi kan love noe som helst. Vi håper det skal sette en ekstra spiss på årets festival, sier Trovaag.