Johnsen mener biltyveriet må ha skjedd natt til lørdag, en eller annen gang mellom klokken fem om morgenen og klokken 11 lørdag formiddag.

Han har en mistanke om hvem som kan stå bak, og har anmeldt tyveriet til politiet. Det var etter en fest av bilen forsvant, og ettersom det er en spesiell bil som er blitt stjålet, håper han den vil bli gjenkjent.

– Det er en ganske spesiell bil, en gammel veteranbil BMW. Jeg kjøpte bilen til dama mi, hun er helt i fra seg, sier Anders Julian Johnsen.

Gullfargede felger

Ifølge Johnsen er bilen veldig lett gjenkjennelig. Selv har han ikke hatt anledning til å dra ut for å lete etter bilen, all den tid han nå er fri for bil.

– Den er veldig lett gjenkjennelig, det går ikke så mange av denne typen i Vesterålen. Den er svart og det er gullfarga felger på bilen. Jeg har snakket med politiet og de skulle dra ut og lete etter den meg en gang, sier han.

Selv vil Johnsen dra til Sortland mandag for å levere inn anmeldelse.

Bilen er en gammel BMW og ble stjålet fra Rise i Bø. Foto: Innsendt

– Jeg har også lagt ut innlegg på Facebook, og det er over 60 stykker som har delt det, så vi håper bilen blir funnet, sier han.

Johnsen eier en ganske ny BMW i tillegg, men denne har han avskiltet i påvente av EU-godkjenning.

– Jeg er glad ikke den ble tatt. Det er kjipt uansett, jeg synes det har vært mye tyveri i det siste, sier han.

Ingen forlovelsesringer

Biltyveriet ble oppdaget da paret skulle på en spesiell handletur.

– Vi oppdaget biltyveriet da vi skulle til Sortland og kjøpe forlovelsesringer, og jeg skulle innom og spise mat på YX i Bø. Så hører jeg henne si: Hvor er bilen min?

Kjæresteparet måtte utsette planen om å handle inn forlovelsesringer. Foto: Privat

– Det er skikkelig kjipt, jeg hadde akkurat kjøpt bilen til henne, jeg kjøpte den fra broren min. Og det ble ikke forlovelsesringer i dag. Det synes jeg var trasig også, hun hadde gleda seg skikkelig, sier Johnsen som legger til at så snart de får bilen på plass, kommer de til å ta turen innom gullsmed for å kjøpe forlovelsesringer.

Ifølge Johnsen kan det være kjenninger av politiet som står bak.

– Jeg tror bilen kan være på enten på Sortland eller i Lødingen, sier han som håper politiet kommer til å oppklare tyveriet.

I en oppdatering på Facebook skriver Johnsen at bilen er funnet:

– Bilen er funnet med god hjelp så tusen takk til alle som har engasjert seg. Men beklageligvis er bilen knust og totalt vrak.