Tirsdag er det 15 år siden den aller første utgaven av Sortlandsavisa (SA) så dagens lys.

Ukeavisa ble grunnlagt i 2008, og dekka kun Sortland kommune. På samme måte som for Vesteraalens Avis og Andøyposten i dag, var Vesterålen Online (VOL) nettavis for SA.

Forsida av SA 25. september 2014. Foto: Sortlandsavisa

Avisa ble starta av Kenneth Pedersen og Gard L. Michalsen.

Men sommeren 2017 ble avisa lagt ned, og avisa rakk dermed bare å fylle ni år. Begrunnelsen var at VOL var i vekst, og at det var et ønske om å vokse digitalt framfor å satse på papiravis.

Forsida av SA 25. august 2011. Foto: Sortlandsavisa

– Våre annonsører og abonnenter blir stadig mer digitale. Det samme må vi være, sa daværende ansvarlig redaktør Geir Bjørn Nilsen i Vesterålen Online og Sortlandsavisa (SA) om beslutninga om å legge ned, og samtidig slå sammen redaksjonene for VOL og SA.

Forsida av SA 8. januar 2015. Foto: Sortlandsavisa

– Det føles rart for oss som var med på å starte den, men virker samtidig riktig, skrev Gard L. Michaelsen i en kommentar på VOL like etter at avisa var lagt ned.

Han var da ikke lenger redaktør for avisa, som etter ham ble ledet av to redaktører, først Thor Anders Angelsen, deretter Geir Bjørn Nilsen.

Forsida av SA 15. januar 2015. Foto: Sortlandsavisa

I 2015 var opplaget til Sortlandsavisa 1.248 for papiravisen og 27 for salg av digitale abonnementer og utgaver.

Totale lesertall for papir og digitalt, inkludert åpent innhold en gjennomsnittsdag i 2015 var 6000 (Mediebedriftenes Landsforening).

VOL flyttet inn i Sortland Storsenter sammen med Sortlandsavisa i 2011. Fra venstre: Dag Erlandsen og Gard Michalsen (SortlandsAvisa), Arnvid Lind (VOL), frilanser Johnny Myhr-Hansen (Lunde Media), Kenneth Pedersen og Ken Rune Hansen (SortlandsAvisa), Erik Jenssen (VOL), frilanser Marianne L. Strand (Mamru Media), Rune Eriksen, Marius Birkeland og Knut Ivar Aarstein (VOL). Foto: Sortlandsavisa (Arkiv)