Det melder Nettavisen.

– Jeg har vært for sen å varsle fra om et nytt styreverv og dermed brutt informasjonsplikten, sier han til VOL.

Etter at det ble kjent at Enoksen hadde hatt et seksuelt forhold til en ung dame på 2000-tallet, måtte han april i fjor gå av som forsvarsminister.

Karantenelovens § 5 sier at man må varsle fra til Karantenenemnda senest tre uker før man går inn i en ny stilling eller et verv som er utenfor statsforvaltningen eller hvis man etablerer et selskap. Informasjonsplikten gjelder i ett år etter at man har gått av som politiker.

Dette gjorde ikke Enoksen da han september 2022 ble styremedlem i Nordkraft, og dermed konkluderer nemnda med at han har brutt informasjonsplikten.

Ifølge Nettavisen mener Karantenenemnda at dette er svært kritikkverdig.

– Har ikke brutt karanteneplikten

11:53 tirsdag meldte NTB om saken, en sak som VOL gjenga. Der sto det at Enoksen har brutt karanteneplikten, noe som ikke medfører riktighet. Dette påpeker også Enoksen overfor VOL.

I en kommentar til VOL sier den tidligere forsvarsministeren at han i utgangspunktet ikke har noen kommentar til Karantenenemndas konklusjon, men:

– Jeg har ikke brutt karanteneplikten. Det jeg har gjort er at jeg har vært for sen å varsle fra om et nytt styreverv og dermed brutt informasjonsplikten. Den sier at man skal varsle tre uker før man går inn i et nytt verv, men jeg fikk ikke varslet før etter at jeg hadde trådt inn i det vervet. Dermed har jeg ikke brutt karanteneplikten, men varslingsplikten, sier han.