Oppdatering onsdag morgen:

Driftsleder i Sortland kommune Geir Henriksen opplyser til VOL onsdag morgen at vannlekkasjen ble rettet og vannet var tilbake i rørene igjen i firetiden i natt.

– Nå gjenstår det bare å bygge opp veien, sier han.

Berørte fikk melding

Geir Henriksen i Sortland kommune opplyste tirsdag ettermiddag at det hadde oppstått en vannlekkasje i krysset Åsveien/Skolegata, like oppfor barneskolen.

Klokka 20:30 er det klart at det må gjøres en god del arbeid for å få fiksa det.

– Vi jobber med å få ut vann til abonnentene, men det er noen hus som vil være fri for vann utover natta. Nå prøver vi å bygge om en kumme sånn at det forhåpentligvis bare er seks hus som blir fri for vann i stedet for førti-femti, sier han til VOL.

De som er berørt skal ha fått melding, og folk som trenger vann skal etter hvert kunne møte opp på svømmehallen for å hente det.

Håper de er ferdige onsdag morgen

Det var ei eternittledning som hadde sprunget lekk.

Nå må kommunen grave seg ned gjennom tela i veien for å nå fram til ledninga, noe som vil pågå gjennom natta. Henriksen advarer om at det blir en del støy.

– Vi får bare beklage at vi ikke har fått reparert lekkasjen tidligere og at noen blir plaga med litt støy utover natta. Jeg håper at vi får det ferdig til i morgen tidlig, sier han.

Lekkasjen skal ha oppstått fem på tre tirsdag ettermiddag. Åsveien er stengt som følge av arbeidene.