Servicebåten skal leveres våren 2025 og er designet av NSK Ship Design i Harstad.

– Bakgrunnen er at vi må fornye servicebåtflåten vår. Etter å ha fryst investeringer i over ett år på grunn av grunnrenteskatt, er det godt å komme i gang med nyskaping og investeringer igjen. Dette prosjektet passer perfekt med Nordlaks tanker om å skape fremtidsretta arbeidsplasser, sier konserndirektør Eirik Welde i Nordlaks, i en pressemelding.

Ifølge selskapet vil den nye servicebåten være svært fleksibel og kunne operere på alle lokalitetene til Nordlaks. Den skal gjennomføre alt fra tunge ankeroperasjoner, slep, notarbeid og ROV-operasjoner til håndtering av fisk.

– Har skjedd voldsomt mye

Sverre Mikalsen Hals, leder for service i Nordlaks Oppdrett AS, mener dette vil være neste generasjons servicebåt som vil møte morgendagens krav.

– Alt er tatt et hakk opp for å håndtere fremtidige krav og behov. Det har skjedd en voldsom utvikling på dette området, så denne båten vil bety veldig mye. Den er helt i ånden til Nordlaks om å bygge fremtida, sier Mikalsen Hals.

NSK Ship Design er også veldig fornøyd med å ha inngått avtalen om desig med Nordlaks.

– NSK Ship Design er stolte av å være med på å bidra til videre utvikling av Nordlaks, og det viser på nytt det sterke kompetansemiljøet innenfor havbruk i regionen, sier daglig leder i NSK Ship Design, Mats Nygaard Johnsen, i pressemeldingen.

Båten skal gå i døgnkontinuerlig drift med mannskap på 12 som vil gå i tre ukers turnus.