Den lange reisen startet fra hjemstedet hans Reutlingen i slutten av april. Derifra kjørte han gjennom Danmark før han kom til Kristiansand med båt. Fra Lindenes har han kjørt, sakte, men sikkert, nordover.

Traktoren må kunne sies å være en veteran og er fra 1967. Hengeren, som har et grønt lite hus opp på, har han bygt selv.

Ikke som alle andre

Torsdag var han i Sortland. Den blide tyskeren innrømmer at han ikke er som alle andre.

- Jeg liker å gjøre ting som ingen andre gjør. Jeg er nok opptatt av litt spesielle ting, som er mye av drivkraften min for å gjøre dette, sier han til VOL torsdag formiddag.

Går alt etter planen, er han framme på Nordkapp om 14 dager. Da han vil han ha lagt bak seg en distanse på nesten 3.400 kilometer. Selv om det ikke går direkte fort, er det mer enn raskt nok for Schäfer selv.

- Topphastigheten er 22 kilometer i timen, noe som er mer enn nok. Jeg liker å ta meg god tid slik at jeg kan stoppe og prate med folk, sier han.

Fikk penger til diesel

Traktorturisten legger til at han foreløpig ikke har opplevd noen slags ubehageligheter i trafikken.

- Jeg hadde riktignok et lite uhell i Brønnøysund, der en del av hengeren knakk, men det fikk jeg raskt sveiset opp, sier Schäfer.

Han har til og med fått økonomisk drahjelp til å finansiere diesel.. Det er ikke noe han er avhengig av for å gjennomføre ferden, men forteller at han har en tipskasse fremme på traktoren der de som ønsker kan slippe mynter oppi.

- Jeg var en tur inne på Vikingmuseet i Lofoten. Da jeg kom ut igjen, var kassa full av penger, sier han fornøyd.

Til Italia på skuter

Den tyske turisten er ikke helt ukjent med å ferdes langt på farkoster som de fleste ikke forbinder med langturer. For noen år siden kjørte til Sicilia sør i Italia på en såkalt Vespa-skuter. Ideen om å kjøre Norge på langs, har han hatt lenge.

- Jeg har alltid drømt om å kjøre gjennom Norge på traktor, og det er veldig tilfredsstillende at jeg endelig kan gjøre det, sier han.

Klar beskjed av kona

Hva sier så kona hans til det noe spesielle påfunnet.

- Ha ha. Det eneste hun har sagt er at jeg må være tilbake i Tyskland innen slutten av august, men det tviler jeg på at jeg klarer, humrer han.

Det kan også hende at oppholdet på Nordkapp blir noe lenger enn det han har kalkulert med.

- Dersom været ikke er bra når jeg kommer frem, er jeg faktisk villig til å vente helt til det blir fint, selv om det tar 14 dager, slår Klaus Schäfer fast.