Cecilie Steffensen Woie markerer seg som volleyballspiller i Florida. Foto: Innsendt

Alsvågjenta flyttet til Tallahassee i Florida for fire år siden for å ta nye steg som volleyballspiller. Det har hun også gjort. Hun spiller college-volleyball for Florida State, og nylig ble laget hennes tatt ut til sluttspillet i NCAA for 20. gang. Dessverre røk de ut i første runde, etter tap mot Washington State fredag kveld.

Woie er sentral på laget, og markerte seg i kampen med 31 redninger, noe som er klubbrekord i en NCAA-kamp.

– Det har vært en utfordrende sesong, med mange nye spillere på laget, men vi har likevel gjort det bra. Kun de 60 beste lagene i landet, av rundt 300, blir invitert og kvalifisert til NCAA-sluttspill. Det har vært utrolig kult å få være en del av dette de fire årene jeg har vært her. Det sier litt om nivået Florida State spiller på. I fjor kom vi til åttendedelsfinale og slo Florida Glators på hjemmebane, som nå er nummer to i landet, forteller Woie.

Selv om publikummet i moderklubben Øksil er kjent for å være av den ivrige sorten, er det likevel litt andre forhold «over dammen». Der får volleyball en helt annen oppmerksomhet enn i Norge. Med Florida State har øksnesjenta spilt for opp mot 9000 publikummere.

– Volleyball er veldig stort her, og det er ofte flere tusen tilskuere på tribunene. Kampene blir også vist på TV, så det er mye oppmerksomhet rundt oss. Det er definitivt mye mer profesjonelt på alle måter, sier hun.

Woie studerer kriminologi ved  Florida State University, og har ett år igjen i USA. Når hun er ferdig der, er det store målet proffkarriere i Europa.

– Jeg tenker mot Europa når jeg er ferdig, men det kommer selvfølgelig an på hvor jeg får tilbud, sier hun til VOL. Tvillingsøster Lisbeth Woie spiller for øvrig for Randaberg i den norske eliteserien.

– Hva har årene i USA lært deg?

– Utrolig mye om både meg selv, om volleyball, kulturforskjeller og om å bli selvstending, det på et helt nytt nivå. Å flytte hit er nok det største steget jeg har tatt, som også har forandret livet mitt mest, sier Woie, som om noen uker setter kursen mot hjemlandet for å feire jul hos mamma og pappa i Alsvåg.