Selv synes Anette Ulriksen at det var overraskende at partileder Jørn Martinussen spurte henne om å bli nestleder.

- Men jeg tar det som en utfordring. Det blir veldig spennende og jeg tror det kan komme godt med i fremtiden å ha lederkunnskaper. Dette blir artig, sier Anette Ulriksen til Vesterålen Online.

Får hjelp

- Hvordan tror du ”jobben” vil bli?

- Jeg tror det kommer til å bli interessant. Jeg har forstått det slik at de vil at jeg skal få prøve meg som møteleder og få erfaring i slike ting. Mitt inntrykk er at de er veldig opptatt av å lære meg og hjelpe meg til å håndtere diskusjoner og politisk arbeid, sier Ulriksen.

- Hva er det som har gjort deg interessert i politikk?

Jeg har jo vært litt interessert og engasjert i ulike saker og spesielt saker om ungdommer. Men den plutselige interessen kom når jeg fikk forespørselen. Da tenkte jeg at dette var en fin mulighet for meg og at det blir både artig og interessant.

Ungdomsråd

- Hva vil du engasjere deg i da?

- Å få på plass ungdomsråd. Det er viktig at vi ungdommer blir hørt. Ikke bare saker som omhandler oss, men også i saker vi generelt engasjerer oss i. Det er mange dyktige ungdommer i Øksnes, og det er viktig å få på plass et råd så vi kan få frem ungdommens meninger, sier Ulriksen. Hun sier hun vil engasjere seg å lenge hun bor i kommunen og selv om hun ikke kan komme med i kommunestyret med en gang, så er hun ikke fremmed for tanken på å ta en periode i det øverste politiske organ.

- Øksnes har jo, om vi skal si det rett ut, hatt en del konflikter og bråk i politikken de siste årene. Det har gått mye på person og lite på sak. Du er ikke redd for hva du begir deg inn i nå da?

- Noen ganger blir jeg litt usikker på hva jeg skal si og gjøre, men partiet er flink til å forklare og hjelpe meg. Jeg er ikke redd for det. Partiet er flink til å lære meg opp, sier Ulriksen og fremhever partiformann Jørn Martinussen.

- Han Jørn (Martinussen, red. anmerk.) har helt klart spilt en rolle. Han er veldig flink til å forklare og hjelpe meg. Jeg ser frem til å samarbeide og lære av ham, sier Ulriksen.

Politisk talent

- Ja, Jørn Martinussen. Dette er vel musikk i ørene for en partileder?

- Det er godt å høre, det må jeg ærlig innrømme. Jeg har lenge lagt merke til Anette Ulriksen og har tenkt mye på hvordan jeg kunne få henne med i politikken, men jeg har ventet på det rette øyeblikket, sier Martinussen til VOL. Han sier han la merke til Ulriksen allerede da hun var 14 år og stod frem i kommunestyret med meninger som gikk på tvers av de fleste politikerne i den omtalte ungdomsskolesaken.

- Ulriksen er reflektert, uredd og har et talent. Det skal bli spennende å følge henne og veilede henne videre, sier Martinussen.

Han forteller at ØTL ønsker å drive en helhetlig politikk. Det inkluderer de unge også i vesentlig grad.

- Men ungdom har i vesentlig grad ikke vært delaktig i politikken. Vi har spurt oss hvorfor i partiet og bestemte oss for å gjøre noe med det, sier Martinussen.

Han er glad for at Ulriksen sa ja til å være nestleder og han legger til at hun ikke er den eneste ungdommen som har meldt seg inn i partiet.

Tas på alvor

- Dette er noe vi tar på alvor og ungdommene skal selvsagt stille på lik linje med andre personer i partiet. De skal ikke bare styre på med ungdomssaker. Det blir like dumt som om jeg som næringsdrivende bare skulle uttale meg i næringslivssaker. Hun skal få prøve seg på mange ting og vi skal hjelpe henne med å rendyrke det talentet hun allerede har vist frem, sier Martinussen.

Han opplyser at fylkesmannen tillater ungdom under 18 år å bli valgt inn i nemder og råd. Det er kun i formannskap og kommunestyre at 18-års grensen gjelder.

- Ungdom i vårt parti vil få tilbud på lik linje som andre om å bli med i nemder og råd. Det vil selvsagt aldri bli på tale og sette dem aleine, det skal alltid være en fra vårt parti representer i tillegg om det skal bli aktuelt, sier Martinussen.

Håper på positiv valg-effekt

- Tror du dette får innvirkning på valgresultatet til høsten?

- Jeg tror og håper selvfølgelig at vi skal gjøre et så godt valg som mulig. Men det viktigste er at dette kan være sporen til en ny interesse blant ungdom i kommunen til politisk arbeid. Jeg håper jo selvsagt at de fleste vil være med i vårt parti, men det viktigste er at ungdom engasjerer seg. Om det blir i et annet parti, så der det uansett kommunen som kommer styrket ut av det, avslutter Martinussen.