- Dette er over all forventning. For meg er det helt rått å komme på sølvplass. Vi snakker tross alt VM, uansett om det er for veteraner eller ikke, sier Robin Christensen til VOL en times tid etter finalekampen.

Der møtte han finnen Matti Oivio, som rett og slett ble for sterk.

- Han er råsterk og har trent hele livet, også etter at han la opp som aktiv. Jeg stakk hodet for langt frem i starten og gikk på en såkalt klemme, der han hadde meg i grep. Han leda 4-0 etter kort tid og gikk etter hvert opp til 8-0. Da forsto jeg at slaget var tapt, sier han, og legger til at det til sammen deltok sju personer i hans vektklasse.

20- års pause

Christensen har tidligere vært aktivt som bryter, men det er lenge siden. Treningsgrunnlaget har derfor vært så som så frem mot mesterskapet i Finland.

- Før jeg startet opp Bø bryteklubb i sommer har jeg hatt nesten 20 års pause fra brytingen. Men jeg har trent godt og har deltatt på flere stevner, sier han.

Å bryte i dag er ikke helt det samme som det var i glansdagene, noe han blant annet merker på hurtigheten.

- Jeg er 41 år og det går ikke direkte raskt. Samtidig sitter grepene jeg slår godt, og når jeg videoopptak fra nylige stevner, er akkurat den hurtigheten på plass, sier han.

Gått ned 14 kilo

Christensen har gått ned 14 kilo mot frem mot VM, der han deltok i 69-kilos-klassen.

- Jeg veide 82 kilo i april og har gått ned blant annet ved å endre kostholdet. Nå skal jeg passe på at jeg ikke går opp igjen, sier han.

Nå er målet å legge seg i hardtrening frem mot neste års Veteran-VM og på den måten være i stand til å bite enda mer fra seg.

- Nå er det hjem å trene. Samtidig må jeg tenke på klubben og kan ikke gå noe egoistisk sololøp heller. Men jeg skal bruke det jeg har av ekstra fritid Nå gir jeg jernet frem mot neste VM, sier en fornøyd Robin Christensen.