Torsdag i forrige uke debuterte han på linja i 4. divisjonskampen mellom Stålbrott og Høken.

– Jeg synes det gikk ok. Men det var en jevn og tøff kamp med mange situasjoner. Det var utfordrende, sier unggutten etter kampen.

Hobby

Han legger ikke skjul på at han var litt nervøs i forkant, men følte at han klarte å holde nervene under kontroll. Den største forskjellen fra 5.-divisjon og ikke minst aldersbestemt fotball, synes han var tydelig.

– Tempoet. Det går raskere, noe som krever at man har fullt fokus, sier han.

Selv om Pettersen synes det er givende å være dommer, har han foreløpig ikke voldsomme ambisjoner.

– For meg er det først og fremst en hobby, så får vi ta det derfra, slår han fast.

Observatør: Bengt Are Pettersen er leder for dommerkomiteen i Hålogaland.

Talent

Bengt Are Pettersen er leder i dommerkomiteen i Hålogaland. Han var til stede under kampen som dommerveileder for Pettersen. Han betegner unggutten som et talent.

– Han var veldig god i fjor og har vært assistentdommer i 5. divisjon. Han har gjort det veldig godt og har fått flere gode tilbakemeldinger, sier han.

Veilederen er ikke bekymret for at 17 -åringen er for ung til å takle en 4.-divisjonskamp, der det ikke sjelden kan oppstå tøffe disputter og ampre situasjoner.

– Nei, er du god nok så er du gammel nok. Det er en tendens til at dommerne stadig blir yngnre og vi ønsker å gi dem god erfaring så tidlig som mulig, sier han.

Dedikert

Ifølge Pettersen er det flere egenskaper som gjør en dommer god. En av dem, som han mener den unge hadselværingen innehar, er dedikasjon.

– Evnen til å være konsentrert om det som skjer er avgjørende. Og så de må være dedikert, særlig når de er så unge. Det nytter ikke å ha masse annet å holde på med. Dommergjerningen krever at man bruker tid og energi på den, sier han,

Rekrutteringen blant yngre dommere i Vesterålen mener dommerlederen stort sett er bra.

– Vi har hatt flere dommere som utmerket seg det siste året. Senest i Norway Cup hadde vi en dommer i finalen. Utfordringen er å holde på dem når de passerer 20, da mange gjerne reiser bort. Men jeg tror at vi er på rett vei, slår Bengt Are Pettersen fast.