– Vi er veldig stolte over å bli nominert, sier rådmann i Sortland kommune, Rolf Lossius.

Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg, SVV og Trygg Trafikk Nordland, har foreslått at Sortland kommune blir tildelt den komunnale trafikksikkerhetsprisen i  2015, sammen med ni andre kommuner rundt i landet.

Ivaretar trafikksikkerhet

Bakgrunnen for nominasjonen er at kommunen har implementert Trafikksikker kommune "kriteriene" i den nye trafikksikkerhetsplanen som ble ferdigstilt høsten 2014.

" Rådmannen nedsatte ei tverretatlig arbeidsgruppe som var forankret hos rådmannen. Folkehelselovens intensjon om tverretatlig ulykkesforebyggende arbeid var dermed ivaretatt ved denne orgganiseringen.

Kommunestyret vedtok i november ny trafikksikkerhetsplan, som etter vår mening er en av de første i landet som ivaretar godt helhetlig kommunalt trafikksikkerhetsarbeid, forankret hos rådmannen og med klare forpliktelser og oppfølgingsansvar hos den enkelte etatsleder", heter det blant annet i begrunnelsen.

-Viktig å innpode gode verdier

Sortland er kommune er i disse dager i ferd med å oppfylle alle kriteriene for "Trafikksikker kommune", og har godkjent alle skolene og barnehagene som "Trafikksikker skole og barnehage".

Rådmann Lossius mener det er viktig å begynne tidlig med forebyggende sikkerhetsarbeid i trafikken.

– En ting er oss som er voksne, men det er svært viktig å innpode gode verdier  hos de som går i barnehage og skole, som er fremtiden, sier han.

Selv om Sortland er nominert, er det ingen garanti for at de blir årets trafikksikkerhetskommune.

– Vi blir litt skuffet om vi ikke vinner, men samtidig er vi veldig fornøyde med å bli nominert, slår Rolf Lossius fast.

Hvor vidt Sortland blir årets trafikksikkerhetskommune eller ikke, blir avvgjort i juni.