Det ble avgjort på et lukket formannskapsmøte i Andøy mandag kveld.

40 år i kulturen

Werner Johansen har vært kulturmedarbeider i Andøy kommune i rundt 40 år, frem til han gikk av med pensjon i september i fjor.

– Det han har gjort for kulturen i Andøy, har gått langt utover jobben hans i kommunen, sier ordfører Jonni Helge Solsvik.

Ordføreren mener det ikke bare er enkeltsaker Johansen har stått på for.

– En stor del av frivilligheten som finnes i Andøy i dag, er der takket være Werner. Han har stått bak og dratt i trådene. Werner var også sentral i oppstarten av blant andre Rock mot rus og Nordlysfestivalen, sier Solsvik.

Les også: Disse 15 vil styre Andøy-kulturen

– Ble enda mer bedøvd

Johansen har selv vært med på de aller fleste utdelingene av kulturprisen i Andøy. Nå er det han som skal være hovedpersonen.

– Jeg fikk nettopp fått vite det. Det var en stor overraskelse, og jeg ble veldig glad, sier prisvinneren selv.

Han kom rett inn døra hjemme fra tannlegen da ordføreren ringte.

– Jeg har trukket ei tann og var litt bedøvd. Da jeg fikk telefonen, ble jeg enda mer bedøvd, ler 64-åringen.

Tar et hvileår

Johansen har vært aktiv i en rekke lag og foreninger ved siden av jobben i kommunen.

– Jeg har hatt en veldig spennende jobb, og jeg har hatt mange gode støttepilarer i disse årene. Uten de mange frivillige hadde det neppe vært så stor aktivitet i kulturlivet i Andøy, sier han.

Etter at han gikk av med pensjon i september i fjor, har han ikke vært like aktiv i lag og foreninger, foruten å være nestleder i historielaget.

– Jeg har sagt at jeg skal ta et hvileår nå og roe ned litt. Men jeg føler meg ikke som en pensjonist, jeg er bare 64 år, og det går godt med helsa. Så jeg tenker at jeg vil engasjere meg mer igjen senere. Tiden får vise, sier prisvinneren.

36 år med kulturpris

Andøy kommune har delt ut kulturprisen helt siden 1980.

I fjor gikk kulturprisen til Tordis og Geir Stave, mens de to årene før var det organisten og de to prestene i bandet The Holy Boys og Festitur-bassist Svein Hauge som ble gjort ære på av Andøy kommune.

Det er foreløpig ikke avklart når prisen for 2015 skal deles ut til Werner Johansen.