Scenen i storsalen i Dverberg samfunnshus stod klar i 1960.

Neste uke starter rivingen av hele sceneriggen, og deler av overskuddet fra arrangementet går til opprusting av den 55 år gamle scenen.

Står klar til sommeren

Den nyopprustede scenen skal etter planen stå klar til sommeren, men allerede torsdag 3. mars gjester forsvarets musikkorps Nord-Norge samfunnshuset.

– Divisjonsmusikken får uansett ikke plass på scenen, de må spille i salen på gulvet mens opprustingen av scenen er i full gang på andre siden av sceneteppe, sier Svein Spjelkavik i teaterklubben i en pressemelding.

Denne uka er det vinterfest i Andøy med flere kulturtilbud under fellesoverskriften «Nordlyst».

Les også: Han får kulturprisen i Andøy

Kabaretstemning

Fredagens «Piaf på nordnorsk» arrangeres i samarbeid mellom teaterklubben på Dverberg og Nordlyst-arrangørene.

– Det blir en helt spesiell opplevelse på flere måter. I tillegg til 98 seter i salens amfi bys publikum denne kvelden til elleve runde småbord i salen, sier Spjelkavik.

– Vi har lagt opp til skikkelig kabaretstemning med hvite duker og levende lys. Det har aldri vært gjort før i storsalen og May Johannesen fra Nordtun gård serverer ost og vin, legger han til.

Les også: – Et tap-tap-prosjekt

Andøy-gitarist med

Det er Britt Eva Løkkemo som tolker Piaf i kabareten.

Konrad Kaspersen trakterer kontrabass, Kurt Samuelsen gir tangent-følge og Øystein Norvoll, opprinnelig fra Andenes, spiller gitar.

Spjelkavik har selv sett utdrag fra kabareten i Tromsø og lover en bra Piaf-tolkning.

– For meg personlig, og for alle oss som er vokst opp med den gamle sceneriggen, blir det selvsagt også litt vemodig når den nå skal brukes for siste gang, men gleden over det nye som kommer, er selvsagt enda større, sier han.

Les også: Tårer og latter for Kalenderpikene

Gir av overskuddet

Spjelkavik er takknemlig for at Nordlyst-arrangørene gir deler av overskuddet fra kabareten til teaterklubbens Sikker-scene-prosjekt.

Også Nordlyst-utstiller og billedkunstner Trude Lind Oftedal gir 10 prosent av omsetningen åpningsdagen til sikring av scenen på Dverberg, ifølge pressemeldingen.