I mai ble det eksportert sjømat for 6,7 milliarder kroner, noe som er 1,5 milliarder kroner mer enn i mai fjor, melder Norges sjømatråd i en pressemelding.

Verdien økt

Hittil i år har Norge eksportert sjømat for 35,5 milliarder kroner, noe som er 7,3 milliarder kroner mer enn samme periode i fjor.

– Norge har eksportert hundre tusen tonn mindre sjømat så langt i år sammenlignet med de fem første månedene i fjor. Samtidig har verdien av sjømateksporten økt med 26 prosent i samme periode, sier Geir Håvard Hanssen, kommunikasjonsdirektør i Norges sjømatråd, i pressemeldingen.

Godvær

Volumnedgangen skyldes i hovedsak mindre utbud av laks.

– Godt vær har også bidratt til at torskekvotene allerede er fisket. Verdiveksten skyldes i all hovedsak stor etterspørsel etter norsk sjømat totalt og gode priser på de fleste produktene, sier Hanssen.

Hittil i år er det eksportert laks for 23 milliarder kroner, 5 milliarder mer enn i fjor, og det er eksportert ørret for 1,6 milliarder kroner, noe som er 826 millioner kroner mer enn i fjor. Polen og Frankrike var de største kjøperne av laks i mai og Japan og USA var de største kjøperne av ørret denne måneden.

Hittil i år er det eksportert torskefisk for 6,5 milliarder kroner. Det er en økning på 88 millioner kroner.