Denne delen av Byggtorget på Myre skal nå pusses opp, og før påske åpner de ny interiøravdeling. - Vi skal inspirere kundene, sier Lena Olsen (til venstre) og Stine Frivåg. Foto: Silje Helene Nilsen

Stine Frivåg og Lena Olsen har nettopp vært på innkjøpsmesser i Kristiansand og Oslo, og er tilbake på Myre full av inspirasjon. Det vil i tida fremover merkes i Byggtorgets butikklokaler, som skal gjennomgå store forandringer de neste par månedene.

I slutten av mars åpner de nemlig en ny interiøravdeling.

– Vi selger allerede kjøkken, bad og garderober, og vi mener det finnes et potensial når det gjelder å utnytte tilknyttede vareområder. Vi vil komplementere og tilby noe mer. Det er stor konkurranse i bransjen, og det gjelder å utnytte de hullene som er, sier Frivåg, som er ansatt som forretningsutvikler i søsterselskapet Øksnes Entreprenør.

Moderne interiør

I februar går de i gang med å pusse opp den delen av butikken som i dag rommer utstillingsmodeller for kjøkken og bad. Det skal legges nytt gulv, det skal males og inn skal interiør og nye utstillingsmodeller.

– Vi har en stor jobb foran oss, men vi satser på åpningsfest før påske, sier Frivåg.

Frivåg sier de ikke er ute etter å gå andre lokale butikker i næringa, men at de vil satse på en litt annen stil.

– Vi skal ta inn moderne interiørprodukter, småmøbler som sidebord og hyller og gaveartikler som krydder, kaffe, lakris og sjokolade.

Den største merkevaren de satser på i første omgang er danske Broste Copenhagen. Også krydder- og gourmetprodukter fra Nicolas Vahé blir å finne i hyllene.

Skal inspirere

Frivåg, som ikke legger skjul på at hun selv er over gjennomsnittet interessert i interiør, tror absolutt at det er marked for et slikt tilbud på Myre, og at det kan ligge penger i en slik satsning for bedriften.

– Målet er at folk skal komme oftere innom butikken enn hvert 15 år når de skal bytte kjøkken, sier hun.

– Vi skal inspirere kundene, og kanskje gjør det at de kjøper maling eller legger nytt gulv, sier forretningsutvikleren.

Selv flyttet hun fra Oslo til Myre med mann og barn for noen år siden, og har savnet et slikt tilbud.

– Jeg har ikke savnet storbylivet etter at vi flyttet, men jeg har savnet det å kunne gå i butikker og bli inspirert. Det håper jeg vi skal få til her, sier Frivåg.