Onsdag ble den ferdigrenoverte rullebanen overlevert fra byggherren i Forsvarsbygg utvikling til Forsvarsbygg utleie, som drifter rullebanen på Andøya flystasjon.

LES OGSÅ: Rullebanen er klar

Innenfor budsjett

– Det har vært et veldig intensivt prosjekt, sa regionsjef i Forsvarsbygg Erik Anders Helin. Tre år har gått siden prosjektet ble vedtatt i Stortinget til det nå står ferdig.

– I vår verden er det relativt kort tid. Det normale er fire år, sier Helin, og opplyser at selve byggetiden i prosjektet var på 1,5 år.

– I 2014 var renoveringen av hovedrullebanen her vårt viktigste prosjekt og utgjorde 20 prosent av vårt totale produksjonsvolum, sier han. Prosjektet var budsjettert å koste 262 millioner kroner.

– Det holder vi oss innenfor og nå ser totalkostnaden ut til å ende på cirka 259 millioner kroner, opplyser prosjektleder Knut Helge Grimstad.

LES OGSÅ: Rullebanen på Andøya flystasjon skal renoveres

– Ville fått problemer

Bruker av rullebanen luftvingsjef Ingvild Jensrud er godt fornøyd med at rullebanen nå er nyrenovert.

– Hvis ikke dette hadde skjedd nå, så tror jeg ikke det hadde gått mange år før vi hadde hatt store problemer med å holde flyplassen åpen. Nå har man imidlertid lagt et godt grunnlag for å drifte flyplassen og ha en god standard på den i overskuelig fremtid, sier hun.

Les mer om renoveringen av hovedrullebanen ved Andøy flystasjon i papirutgaven av Andøyposten lørdag 24. januar