- Jeg går nok i en felle på hjemmebane dersom jeg forteller om hvor mye penger jeg har brukt på dette, forteller Ronny Halvorsen fra Tromsø. Han har nettopp fløyet en kopimodell av jagerflyet Eurofighter fra den lille flyplassen i Sandstranddalen på Jennestad, modellen har et vingespenn på 170 centimeter og en ekte jetmotor. - Men den var verdt hver krone, forteller han fornøyd mens han justerer jetmotoren.

En av Norges aller beste modellflypiloter tilstede

Han er en av til sammen 40 deltakere som deltok på NNM i RC-fly på Jennestad i helga. Flyverne kom fra hele Nordland og spente vidt i alder. De konkurrerte i flere forskjellige klasser igjennom hele helgen, og vi fikk se både fristilflyvning, en egen klasse for seilfly og "AF3" programflyvning.

- Af3 innebærer at man følger et fastsatt program av manøvere som skal utføres med stor presisisjon, forteller Alex Heindel. Den opprinnelig tyske mannen som er bosatt i Rognan er tatt ut til EM-laget i modellfly, og kommer nettop hjem fra deltakelse på et annet modellflystevne i Luxembourg. Han har drevet med modellfly i nærmere 30 år, men det er første gang han er i Vesterålen med flyene sine.

Skryter av den nye banen

- Banen de har fått opp her ute er et utrolig bra anlegg som holder kjempehøy standard, de har virkelig vist en fantastisk dugnadsånd, fortsetter Alex. Vesterålen modellflyklubb begynte å preparere området allerede i februar med skogrydding, og det ferdige resultatet er nå imponerende. Rullebanen av donert kunstgress fra blåbyhallen er omtrent 120 meter lang og forholdene på stedet beskrives som ypperlige.

Det morsomste"flyet"

Så starter fristilkonkurransen, Alex viser frem det flyet han synes det er morsomst å fly, det er en rund rosa plate med en "Snoopy" figur på toppen som han har laget selv.

- Denne har fulgt meg lenge, det er et gammelt prinsipp, bare sett en stor motor på noe lett og den vil flyve, sier han engasjert.

Ønsker seg eget jagerfly

Mange tok turen til stevnet i helga anslagsvis hundre stykker hadde tatt turen til området for å se flygerne.  Det var god stemning blant alle de fremmøtte i Lørdagssola, og flere barn lekte selv med små lekehelikopter, selv om de helst hadde lyst på større fly.

- Det jagerflyet synes jeg var veldig stilig, det bråkte akkurat som et ekte Jetfly og kjørte utrolig fort, forteller Andre Ellingsen på elleve år.

Han er her på besøk sammen med faren fra Harstad som har deltatt på konkurransen i helga. Selv om pappa ikke vant noe er han likevel fornøyd.

- Jeg har sett utrolig mye kule fly, og blitt kjent med andre barn på min egen alder som interesserer seg for fjernstyrte fly.