En nærmest fullsatt Møysal fikk se nok en strålende nyttårskonsert fra Forsvarets musikkorps Nord-Norge. Foto: Gaute Bergsli

Kun de bakerste radene var ledig i Møysalen i Kulturfabrikken lørdag kveld. Ellers var salen fylt opp av forventningsfulle vesterålinger.

Mange hadde vært på nyttårskonserten til Forsvarets musikkorps Nord-Norge for et år siden og håpet å få den samme gode musikalske opplevelsen på nytt.

Les saken: Nyttårskonserten gjorde alle til lags

Sortlending i sentrum

Og i år var det trioen Divine, som består av de tre sopranene Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson og Jacqueline Miura, som stod for solistjobben. Alle tre kommer fra Sverige.

Sopranene hadde ikke bare vakre sangstemmer, de viste gjennom hele konserten masse humor og snert, og de tre svenske kvinnene flørtet på morsomt vis med mannlige publikummere gjennom hele konserten.

Også en i korpset fikk mye oppmerksomhet fra svenskene.

Mats Iversen Vangen kommer fra Sortland og spiller klarinett i korpset, og på hjemmebane ble han flere ganger i konserten sentrum for oppmerksomhet fra solistene. Foreldrene, som satt på første rad, fikk også besøk av de tre Divine-jentene.

Les også: Forsvarets musikkorps tilbake for å imponere nok en gang

Pangavslutning

De humoristiske innslagene gikk imidlertid ikke på bekostning av den musikalske kvaliteten.

Med ledelse fra den finske stjernedirigenten Hannu Koivula fikk publikum servert 14 strålende verk, med både en vals og et Leonard Bernstein-stykke innledningsvis.

Etter tre Mozart-verk midt i konserten ble det mye italiensk mot slutten, med to stykker hver signert Verdi og Puccini.

Til slutt kom «Champagnegaloppen» og «Radetzky March» av Strauss, akkompagnert med heftig korkespretting, xylofonspill, dans og glitter – og stående applaus fra et publikum som syntes like imponert over nyttårskonserten i år som i fjor.

I videoene kan du høre utdrag fra «Perlefiskerduetten» av George Bizet og «I Feel Pretty» av Leonard Bernstein.