- Det er helt fantastisk. Det var jo det vi håpet på da, sier Sundberg bare minutter før tegnefilmen Rio 2 blir snurret i gang inne i kinosalen Lanterna.

Folk strømmer inn gjennom dørene på Kulturfabrikken for aller første gang. De fleste titter storøyd rundt seg i foajeen. Kunsten og utsmykningen har kommet på plass, kjøkkenutstyret i kafeen har blitt levert, og mye ser ut til å være klart. Om bare en uke er prøvedriften i gang i hele huset.

Fullt kjør

Kinosjefen har jobbet på spreng de siste ukene for å få installert alt utstyr og få alt på plass til prøvedrifta av kinoen i dag satte i gang.

- Jeg har vært litt stresset de siste tre ukene. Vi har holdt på helt til siste arbeidsdag der inne. For bare en uke siden så det ut som et anleggsområde inne i kinosalen, sier Sundberg.

Lanterna er den nordligste kinosalen i verden med lydteknologien Dolby Atmos, som er av beste sort. 38 høyttalere plassert rundt i salen sørger for den ultimate lydopplevelsen.

Bildet har HD-oppløsning, og det er mulighet for både 2D og 3D-filmer.

- Lanterna er jo bygd med tanke på kino, i motsetning til den gamle kinoen som er mer en flerbrukssal, sier Sundberg. Hun understreker at den samtidig fint kan og skal brukes til konferanser.

Økning i kinobesøket

Sundberg tror at den nye, flotte salen vil føre til økning i kinobesøket.

- Folk har ønsket seg ny kino, og da kjenner de nok sin besøkelsestid, sier hun.

De andre tre forestillingene i åpningshelga har allerede solgt godt med billetter.

- Vi er godt i siget med salget på de andre forestillingene også.

Billettsalget vil foregå på nett, på automat plassert i Kulturfabrikken, eller i kiosken i foajeen.