- I løpet av disse åtte årene vi har hatt festivalen har det stort sett vært fint vær. Har det vært litt regn, så har det blitt bedre etter hvert. Det viktigste er oppholdsvær, men opplevelsen blir nok fin uansett for de som kommer.

Nostalgicamp

Nytt av året er et stort hoppeslott for barna og i tillegg er klatreveggen tilbake.

- Vi vil blande en gammel stil med det nye. Nostalgicampen på fredag er alfaomega med veterankjøretøy. I tillegg blir det parade med gamle kjøretøy fra Fiskebøl og inn til Strønstad. Det er litt av skue å se gamle traktorer, biler, trøsykler og motorsykler komme i kortesje. Vi har jo også sett at flere har gått rundt i kofter og stakker. Det viser at vi er på god vei med  tema «gammeldags» de siste årene, sier en entusiastisk Valnes.

Utlendingene har også vist sin interesse.

- Før om årene har det vært tyskere, nederlendere og engelskmenn innom.

Idyllisk marked

Marked på lørdagen blir det også.

- Det kommer folk som skal stille opp bodene sine fra Harstad, Sortland, Lofoten og Hadsel blant annet. Det spesielle er at vi har et marked på den fine stranden på Hessanden. Allerede nå er det fjorten boder som vi vet kommer. Sølvsmeder, lefse og strikk er populært. I fjor hadde vi 22 boder og vi regner med flere melder seg på.

Flere hundre stiller opp på dugnad for å få festivalen til å gå på skinner.  Allerede i januar starten planleggingen. Norlense som holder til i nærheten er en av sponsorene.

- Vi markedsfører oss selv. Det er ikke inngangsbillett og man betaler ikke for å stille ut i bodene. Det eneste man betaler for er maten.

Miljøvern

De yngste og de eldste i bygda stiller opp.

- Barnehagen har laget filtfluer som skal være på stranda, mens barneskolen har laget fugleskremsel som skal våke over fluene.  Gjenvinning, miljøvern og gjenbruk har vært tema i vår i både barnehagen og på skolen. Det er viktig for fellesskapet at de yngste også får delta, sier Kristin Long som sitter i styret.

De eldre lager kaker.

- Vi har nærmere 30 kaker allerede.  Kakekonkurransen er populær, vi kårer vinner av beste og fineste kake. Vinneren får votta og lesta med «Under Strøna»-motiv laget av Valbjørg Gerhardsen, så det er eksklusivt, sier Valnes.

Selfiebod

Også ungdommen får noe å kose seg med.

- Selfieboden var utrolig populær i fjor. Det ble mange artige bilder. I år har vi en ny bakvegg og rekvisita så det blir spennende å se utfallet. I tillegg blir det underholdning gjennom hele helga fra blant annet «Blåbyen linedance», avslutter Valnes som legger til at det er spesielt for den lille bygda Strønstad at ordføreren i Hadsel, Siv Dagny Aasvik skal åpne festivalen.