Tirsdag kveld var det duket for en eksotisk aften på Sortland hotell. Da arrangerte nemlig reisebyrået Berg Hansen, Royal Caribean Cruise Line og Route66usa.info, som er verdens største Route 66-arrangør, informasjonsmøte.

Omtrent 20 personer hadde møtt opp for å få mer informasjon om de ulike destinasjonene.

Arve Stallvik som eier og driver route66usa.info, har hatt med seg nordmenn til den 18 dager lange turen gjennom ørken, cowboy- og indianerlandskap, gjennom åtte stater og tre tidssone mange ganger.

– Vi startet for 13 år siden og arrangerer nå 30 turer med totalt 1000 deltakere hvert år. Og veldig mange er nordmenn, sier trønderen, som til daglig bor i Chicago i USA.

Fra Sortland til Chicago

Han kom faktisk ens ærend til Sortland, og noen andre steder i Nordland, for å holde foredraget og informere folk om hva turen inneholder.

Stallvik er ikke tvil om at Route 66 har noe for en hver smak. Han mener at dersom du virkelig ønsker å oppleve USA, er Route 66 den ultimate måten å gjøre det.

- Man får oppleve alt, inkludert Hollywood, Gran Canyon, cowboy og indianere, for å nevne noe. Det er en utrolig tur med slags opplevelser, sier han begeistra.

- Vi håper at folk i Vesterålen ønsker å være med på turen, sier han.

Selv har Stallvik sluttet å være guide på turen over det amerikanske kontintentet, men han understreker at guidene er minst like kunnskapsrike som han selv, om ikke mer.

- Jeg var guide på omtrent 20 turer. Noen av guidene vi har nå, har vært med rundt 60 ganger, så dette er folk som kan sine saker, slår han fast.

Harley Davidson

Dersom du ønsker å være med på turen, står valget mellom å selv kjøre Harley Davidson-motorsykkel, eller å gjennomføre turen i Cabriolet. Det er ikke nødvendig å ha egen motorsykkel for å være med.

- Nei, det ordner vi, så det er ikke noe problem, understreker Stallvik.

Selv om turen ikke er gratis, og koster rundt 40. 000 kroner  for føreren og 25. 000 kroner for en eventuell eksosrype eller type, mener Stallvik at det absolutt er verdt det.

- Dette er en unik opplevelse for livet, sier han.

I tillegg til info om Route 66, ble det også informert om Royal Caribbeans nye  og spektakulære skip, Harmony of the Seas, og flere andre turer rundt om i verden, inkludert i USA.

90 år gammel

Route 66 var tidligere en hovedvei i USA. Den ble grunnlagt i 1926 og satt opp ett år senere. Veien startet i Chicago, Illnois og gikk gjennom Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New mexico, Arizona og California, til Los Angeles, hvor den sluttet.

Opprinnelig hadde veien en lengde på 3.939 km. Ruten har blitt endret flere ganger og i dag kan man ikke kjøre ruten i hele sin originale utstrekning, men det aller meste av veien eksisterer fortsatt.