Den nye kranen er 60 meter lang og kan løfte 130 tonn.

- Med den skal vi kunne hjelpe oss selv enda mer. Den er først og fremst påtenkt til kaibygging, sier eier av Øksnes Entrprenør Max Olsen.

Fra Tyskland

Han understreker at kranen langt fra er den største i Vesterålen og viser til Ovik som har en gigantkran som kan løfte hele 220 tonn.

- Men det er bare vi som har mobil kran i  Øksnes-området, sier han.

Nyervervelsen er kjøpt i Tyskland, for så å bli fraktet til Hønefoss og deretter kjørt oppover til Sortland. Den er i stor grad drevet av moderne elektronikk.

- Det er en svært avansert maskin der elektronikken blant annet bidrar til økt sikkerhet, sier Olsen, og legger til at det er bedriftens egne kranførere som skal betjene kranen.

Mange kaier

Å bygge kaier er noe Øksnes Entreprenør gjør mye av. Det siste året har konsernet, som består av 70 ansatte, bygget kaianlegget Holmen, i tillegg til den nye fiskebollefabrikken til Vesteraalens på Sortland.

I disse dager holder de på med et kaiprosjekt i Berlevåg og neste år skal det bygges to kaier på Helgeland. Med så mye å henge fingrene i, er det naturlig å spørre om konsernet går svanger med å utvide sin egen produksjonsfabrikk på Kartneset.

- Nei, det har vi ikke planer om, slår Olsen fast.

Mest utenbys

Selv om oppdragene nærmest står i kø for entreprenørbedriften, har de forholdsvis lite å gjøre i Vesterålen om dagen, sammenlignet med andre steder i landet.

- Mesteparten av oppdragene våre skjer utenbys, så det blir mye reising på enkelte av oss. Vi har i alle fall nok å pjuske med, sier Olsen, før han fortsetter:

- Bygging av kaier og større byggprosjekt er det vi driver mest med og også det vi ønsker å satse på å i fremtiden, slår Max Olsen fast.