Aldri før har så mange mottatt skatteoppgjøret så tidlig som nå, og skatteytere som får tilgodeskatt, får pengene på konto innen tre uker fra i dag. Etter det er det løpende oppgjør fra 15. august til 24. oktober. Du får beskjed på e-post eller SMS når skatteoppgjøret ditt er klart, heter det i ei pressemelding fra skatteetaten.

Skatteoppgjøret slippes i dag, og 289 500 nordlendinger kan glede seg over å dele 3,2 milliard kroner.  De er ikke like heldige, de 55 000 som til sammen skal tilbakebetale 803 millioner for lite innbetalte skattekroner.

Fått baksmell?

Har du fått restskatt betyr det at du har betalt for lite skatt i fjor og at du nå må betale penger tilbake. Faktura med betalingsinformasjon tilgjengeliggjøres i Altinn for elektroniske brukere og per post for papirbrukere. Ved restskatt over tusen kroner deles beløpet over to terminer. Første termin er 20. august, og andre termin er 24. september.

–  Ved å kontrollere at opplysningene i skattekortet er riktig, unngår man restskatt. Årsaken til at noen får restskatt, er ofte at de endelige tallene for inntekt og fradrag ble annerledes enn det som lå til grunn for skattekortet du hadde i fjor, forklarer Siv Simonsen Kibsgaard, underdirektør Skatt nord.

Personlig næringsdrivende og deres ektefeller, og lønnstakere og pensjonister som leverte skattemeldingen på papir får sitt skatteoppgjør tidligst 15. august og senest 24. oktober. Disse vil motta varsel når skatteoppgjøret er klart.