- Mange har vært veldig generøse. En kvinne fortalte blant annet at hun opplevde sangene mine som novellefortellinger. Hun sa at hun kjente seg igjen i tekstene. Det var utrolig sterkt å høre og er noe jeg tar med meg videre, sier hun.

Metaforer Øksnesværing snart klar med sin andre plate: Satt tre dager alene i kirke for å skrive låter I mars slipper øksnesværing Ann-Iren Hansen sin andre plate. - Jeg var litt flinkis på forrige plate. Denne gangen har jeg turt å slippe folk enda litt mer innpå, sier Hansen.

Øksnesmusikeren slapp sitt andre album,Tjernet, sist lørdag. Flere aviser, blant andre Dag og Tid og Avisa Nordland, har vært positive i sine tilbakemeldinger:

Det er nok mer viser enn jazz her, mye på grunn av tekst universet der følelser og betraktninger gjerne er linket mot naturen og naturskildringer. Hun lykkes spesielt bra med det på tittelkuttet, som er full av metaforer om hvor viktig det er at vi lytter til hverandre for at livet skal ha mening, står det blant annet å lese i anmeldelsen fra Avisa Nordland.

- Fantastiske tilbakemeldinger

Selv er musikeren godt fornøyd med responsen på det nye albumet.

- Tilbakemeldingene har vært fantastiske. Den gode kritikken gir meg ekstra spilleglede, sier hun.

Nå håper Hansen at albumet, og ikke minst turneen hun skal ut på, vil treffe publikum.

- Målet er mitt er først og fremst å kommunisere godt med publikum. Jeg håper at de sitter igjen med noe etter at de har hørt musikken min, slår Ann-Iren Hansen fast.

Vesterålsturne

I dag, mandag, spiller Hansen på Kulturfabrikken på Sortland. Fredag står hun på scenen på Andenes og lørdag spiller hun på Strengelvåg bygdehus i Øksnes. Tjernet blir etter hvert tilgjengelig på Spotify og andre digitale plattformer.