Terje Kili har sagt opp stillingen som Kommunalsjef for Teknisk og Samfunnsutvikling hos Sortland kommune, skriver kommunen i en pressemelding.

Kili blir Kommunedirektør i Tinn Kommune i Telemark og vil ha sin siste arbeidsdag som kommunalsjef i Sortland torsdag 31. august 2023, opplyser de.

– Det har vært en fryd å jobbe sammen med flinke, fremoverlente kollegaer og politikere hvor jeg har opplevd tillit og stor enighet om de viktigste tingene, uttaler han i pressemeldingen.

Kili beskriver det som et eventyr for en «søring» å jobbe og bo i Sortland og Vesterålen.

Kommunedirektør Rita Johnsen omtaler i pressemeldingen den avtroppende kommunalsjefen som en tydelig og dyktig leder.

– Vi har vært så heldige å ha Terje som ansatt i nesten tre år. Han har gjort et veldig godt arbeid og vært tydelig engasjert i vår kommune, sier Johnsen.

Familiesituasjon

Til VOL forteller Kili mer om bakgrunnen for at han nå skifter beite.

– Det var for å tilpasse seg en familiesituasjon. Det er det som er den bakenforliggende årsaken.

Det var ikke det han hadde sett for seg da han kom til stillingen i Sortland i 2020, men han forteller at kona flyttet sørover i 2021 på grunn av sykdom i nær familie.

Familiesituasjonen ble avgjørende, men Kili sier han ikke har søkt jobber sør i landet bare for å komme sørover.

– Jeg har jo sett an noen jobber, men jeg har ikke søkt jobber sørpå for å komme sørpå. Det har mer vært sånn at hvis det skulle dukke opp noe interessant, så har jeg henvendt meg.

– Det har vært veldig hyggelig og givende og kjekt på alle vis å være og virke her i Sortland og i Vesterålen, sier han.

Distriktskommuner

Om den nye jobben han skal inn i sier Kili at det er noen likhetstrekk mellom Tinn og Sortland kommuner.

– Begge to er distriktskommuner. Så en har jo distriktskommuneutfordringene med å være attraktive som bosted og arbeidssted og et sted hvor næringslivet ønsker å etablere seg og investere. Sånn sett er problemstillingene de samme.

Han beskriver Tinn kommune som en kommune øverst i Telemark, i kanten av Hardangervidda.

– Det er kanskje ikke like spektakulært naturmessig, men det har absolutt sine kvaliteter den delen av Norge også, sier han.

Rekrutteringsprosessen for å finne Kili sin erstatter er i gang, avslutter kommunen.