Det opplyser Ulf Slettan, operasjonsleder i politiet i Nordland, i en pressemelding søndag ettermiddag.

Slettan sier at politiet fikk melding om et trafikkuhell i Vikosen i Sortland 23:27 lørdag kveld. Det var ingen vitner til uhellet.

– De første som kom til stedet observerte en bil som hadde havnet av veien og truffet en bergknaus. Bilen sto i brann.

Videre opplyses det at det i bilen ble funnet en person i bilen som hadde omkommet i ulykken.

– Personen er ikke identifisert, men politiet har en klar formening om hvem dette er. De pårørende til denne er varslet, sier Slettan.

Politiet har varslet psykososialt kriseteam og har etablert kontakt med pårørende.

Foto: Marius Birkeland

Søndag jobber politiets kriminalteknikere med tekniske undersøkelser på stedet og veien kan bli stengt i perioder. Vegtrafikksentralen Nord melder søndag at det pågår åstedsbefaring på stedet mellom 13:00 og 16:00.

– Kjøretøyet er sikret og vil bli undersøkt av politiets kriminalteknikere i samarbeid med Ulykkesgruppen til Statens vegvesen. Det gjennomføres også taktisk etterforskning.

Etterforskningen ledes av lokalt politi på Sortland.

– Ganske sikker formening om hvem det er

Etterforskningsleder Morten Engen Jacobsen sier til VOL søndag ettermiddag at politiet føler seg trygge på at det kun var den omkomne i bilen.

Han sier videre at det per nå er alt for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

– Vi etterforsker bredt, både teknisk og taktisk, for å kunne kartlegge det vi kan som forhåpentligvis kan si noe om hva som har skjedd, sier han.

– Dere skriver i pressemeldingen at vedkommende som omkom per nå ikke er identifisert, men at dere har en klar formening om hvem dette er. Hvordan kan dere ha det før personen er blitt identifisert?

– Det vil vi ikke gå inn på per nå. Vi har opplysninger som gjør at vi har en ganske sikker formening om hvem dette er og pårørende er varslet, sier Engen Jacobsen.

Frem til vedkommende er blitt identifisert vil politiet heller ikke gå ut med informasjon som kjønn, alder og hvor personen som omkom kom fra.

– Når personen er identifisert vil vi i samråd med pårørende gjøre en vurdering av hvorvidt vi skal gå ut med de opplysningene, sier etterforskningslederen.

– Vil personen bli sendt til obduksjon?

– Det vil jeg ikke kommentere per nå, avslutter han.