Det melder de selv på sin Facebook-side.

– Vi holder stengt resten (av dagen, journ.anm.) for å få en oversikt over utstyret. De som har reservert/lånt utstyr vil bli kontaktet direkte, skriver stiftelsen.

– Vi beklager ulempen dette måtte medføre for våre lånetakere, fortsetter de.

Til VOL sier Tommy Bech ved politiets operasjonssentral at de fikk melding om innbruddet like etter klokka 10 i dag.

– Det vil bli fulgt opp av lokalt politi, sier han.

Har fått med seg utstyr

Suzanne Pettersen ved Andøy Frivilligsentral forteller ved 14-tiden tirsdag at de fremdeles avventer tilbakemelding fra politiet lokalt.

Hun antar at innbruddet har skjedd en gang mellom klokka 16 mandag og klokka 8 tirsdag morgen.

– Til nå kan vi konkludere med at den eller de som har seg inn har fått seg diverse utstyr til en viss verdi, skriver hun til VOL.

Ifølge Suzanne Pettersen ved Andøy Frivilligsentral har gjerningspersonen(e) fått med seg utstyr til en viss verdi. Foto: Arkiv/Mette-Helene Berger Amundsen

Innbruddstyven eller innbruddstyvene skal ha tatt seg inn ved å tvinge opp døra slik at dørkarmen er ødelagt.

Pettersen opplyser at de åpner for innlevering av utstyr førstkommende fredag etter avtale med låntakere, og at de deretter vil ha normale åpningstider fra og med tirsdag neste uke.

– Det er ikke første gang vi opplever dette, og syns selvfølgelig det er synd for brukerne av utstyret at slike ting som dette skjer, skriver hun.

Også i 2021 ble Frivilligsentralen utsatt for innbrudd:

Ideell organisasjon

BUA er nasjonal ideell organisasjon som skal gjøre det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket, ifølge nettsiden deres.

I Vesterålen er utstyrssentraler på Andenes, Sortland, Myre og Stokmarknes tilknyttet BUA, hvor de leier ut sports- og friluftsutstyr gratis.

BUA er fellesorganisasjon for mer enn 200 utstyrsordninger landet over.

Det er Andøy Frivilligsentral som drifter BUA på Andenes.