VOLs redaktør Erik Andreassen har varslet at han kommer til å forlate jobben i løpet av 2024.

Årsaken er flytteplaner sammen med samboer og VOL-journalist Dagny Elisabeth Ulland.

Avgangen skjer trolig ikke før til høsten, og frem til det vil han fortsette i jobben som før.

I mellomtiden starter jobben for VOL med å finne Andreassens erstatter.

– Hadde trodd vi skulle bli lenger

Andreassen begynte i VOL i oktober 2022 og har jobbet som ansvarlig redaktør og daglig leder. Det skal han altså fortsette med en god stund til.

Det er foreløpig ikke levert oppsigelse, og det er ikke bestemt nøyaktig når han slutter. Han har likevel varslet om flytteplanene etter at samboer Dagny Elisabeth Ulland har fått ny jobb sørpå og har sagt opp sin stilling.

– Vi hadde trodd vi skulle bli i Vesterålen lenger, men så fikk Dagny et jobbtilbud i Tønsberg som hun følte hun ikke kunne takke nei til, forteller redaktøren.

Ulland er utdannet innen både journalistikk og helse, og har fått jobb som kommunikasjonsrådgiver for Nasjonalt senter for aldring og helse.

Andreassen kom sammen med Ulland til VOL fra NRK Troms og Finnmark, men kommer opprinnelig fra Sandefjord i Vestfold. Det er her han og Dagny nå skal bosette seg.

– Jeg kommer definitivt til å savne mye når jeg flytter. Spesielt kollegaene mine i VOL og den vakre naturen i Vesterålen, sier Andreassen.

Starter rekruttering

Styreleder i VOL, Harald H. Rise, er svært fornøyd med jobben som er gjort under Andreassens ledelse i VOL.

Han synes det er leit at redaktøren nå skal slutte, men uttrykker forståelse for ønsket om å flytte tilbake til hjemtraktene.

Rise forteller at jobben med å finne en ny redaktør i VOL går igang med det samme:

– Vi setter umiddelbart i gang arbeidet med å finne en ny toppleder i VOL, og vi håper å ha en erstatter på plass etter sommeren en gang – og før Erik slutter. VOL har hatt en fantastisk fin utvikling over flere år, og vi gjør alt vi kan for å finne en redaktør som kan videreføre dette viktige arbeidet i en så spennende region som Vesterålen, sier Rise.