10 spente publikummere sto i kø utenfor Andenes fyr lørdag ettermiddag, der produsent Nikoline Spjelkavik, som akkurat er ferdig med Romerike Folkehøyskole, har spilt inn en teaterforestilling, sammen med sine medelever med teaterbakgrunn.

– Det vil foregå ting på hver plattform, så det er viktig å stoppe opp og vente. Fyrvokteren skal føre oss oppover og involvere oss i handlingen, sier hun.

Spenning og stemning ble det i massevis, og fyrvokteren satt det hele sammen litt humoristisk, der det også ble gjort klart av vi også kan støte på personer som ikke skulle være der, egentlig.

Skuespillerne hadde gjort seg kjempeflid med både lys, lyd og bilde. og vi publikummere kunne bare henrykt følge med på den spennende ferden oppover i Fyret, der vi møtte på ulike menneskeskjebner, som vi ikke egentlig visste noe om, og som ikke fyrvokteren visste meningen med heller.

Etterhvert kommer vi på toppen av Fyret og passerer fyrlykta «Fresnell» som forestillingen er basert på.

Gåter

På tilbaketuren ned igjen så får vi løsningen på en del gåter vi har passert på tur oppover.

En kvinne så ut etter mannen sin, og etterhvert kom han hjem med koffert. Og postbudet kom med lappene som ga oss all forklaringen vi trengte på deres historie.

En annen kvinne ventet på sønnen sin, og han kom aldri hjem, men etterhvert kom brevene som forklarte alt sammen om hans skjebne.

Det var også en jente som var redd for å fortelle gutten sin at hun var gravid, men da hun tok mot til seg, så ble han så glad, og det ble en lykkelig slutt på det også.

Grepet

Gerd Eilertsen og Anne Karin Rolfsen var blant de ti publikummere som var grepet av forestillingen, og vi har fått opplyst at de andre syv forestillingene i løpet av fredag og lørdag, også var vel belagt på de 10 plassene som var til disposisjon.

– Dette var veldig spennende teater, der vi møtte ulike hendelser i etasje etter etasje. Fyrvokteren var med oss, og det var så fint forklart. Det er en artig tanke å lage teater i fyret, og oppleve noe nytt i hver etasje, sier duoen fornøyd.