Statssekeretær Grete Ellingsen åpnet utstillingen med et dikt av Lord Byron, og Pushwagner selv fulgte nøye med.– Pushwagner går for å være kongen av samtidskunst. Tidligere har han hatt en utstilling med navnet Soft City, og nå er han her i Blue City, sa Ellingsen i sin åpningstale. Det er første gang kunstneren stiller ut sine bilder her i Vesterålen. Blant de om lag 50 bildene som er utstilt, har syv av disse ikke vært utstilt på noe offentlig galleri tidligere.– Det som skiller bildene som har vært stilt ut tidligere fra de nye jeg stiller ut nå er i hovedsak fargene. Jeg jobber hele tiden for å utvikle meg og fargene jeg jobber med, og det er viktig å vise frem det beste man har gjort, sier kunstneren.

Ønsker å kjøpe

For Karina Solhaug har denne dagen vært merket av på kalenderen i lang tid. Hun var en av de mange som hadde møtt opp for å få med seg åpningen av utstillingen.

– Jeg har fulgt Pushwagner siden han kom i medienes søkelys, og synes han er en veldig fascinerende person, sier hun. Solhaug har i lang tid forsøkt å kjøpe et bilde av kunstneren, og håper at i dag er dagen det skjer.– Jeg vet ikke hva jeg ønsker å kjøpe, men tar det jeg får, forteller hun.

Stor interesse

Gry Olsen, daglig leder ved Galleri Jennestad, forteller at interessen har vært stor i forbindelse med Pushwagners besøk. Allerede en halvtime før utstillingen åpnet hadde solgt flere bilder.– Utstillingen blir åpen så lenge det er bilder igjen å kjøpe, men utover det vil den være åpen til 25. august, sier hun.

Se regionen

Siden Pushwagner kom til Vesterålen fredag har han etter eget ønske reist rundt for å se regionen, forteller hans agent, Stefan Stray.– Senere i dag skal vi til Nyksund for å spise middag, forteller Stray.