Sortlandsbedriftene Blå bar, Deadline Event og Vol marked har gått sammen om å arrangere fotball-EM-fest.

Nå inviterer de også til en konsert med et av de mest kjente lokale bandene.

– Godt humør uten like

– Banana Airlines tror jeg nok de aller fleste har et forhold til, og det er liten tvil om at en konsert med de blir en festkveld med godt humør uten like. De har ikke har spilt her på lenge, selv om de turnerer mye rundt i landet, sier arrangør Stein Inge Pedersen i Deadline Event i en pressemelding.

– Banana Airlines er potente som aldri før. «Lån mæ en 100-lapp», heter en av de nye låtene med Banana Airlines som ligger ute på Spotify, men også «Ho ifra Vadsø» får kjørt seg så det holder, legger han til.

Les også: Lager stor utendørs fotballfest på Sortland

Valgte å fortsette

Kai Kiil er frontfigur i bandet og bor på Stokmarknes.

– Etter at våre kjære gitarist og kamerat Roy gikk bort i april, har Banana Airlines valgt å fortsette i samme musikalske spor som tidligere med sprø tekster og heftige rytmer. Vi skriver nye tekster og lager nye låter, og spillegleden er like stor som den alltid har vært i Banana Airlines' over 32 år lange karriere, sier Kiil.

Mannskapet i besetningen er de erfarne flygerne Kai Kiil, Rudi Høynes, Sverri Dahl, Stig Andreassen. Ny i crewet er gitaristen Kjetil Andreassen.

Konserten blir arrangert på samme område som Pedalfesten ble, og det er satt opp et stort øl-telt på plassen ved Blå Bar i forbindelse med fotball-EM.