– Korpset har prestert på prestert på sitt aller beste her i Danmark, sier Rune Stave til Andøyposten på telefon fra Hirtshals onsdag morgen. Der venter korpset på ferga over til Norge.

Møtte Garden

Årets korpstur startet fredag med en formiddag sammen med HM kongens garde i Gardeleiren i Oslo, før de satte kursen mot Danmark.

– Der ble vi tatt utrolig godt imot av de samme folkene som vi stifta bekjentskap med i fjor da Garden besøkte flystasjonen på Andenes. Selve kompaniet er nytt av året, men de var ikke ukjent med det som skjedde på Andenes i fjor og dirigenten deres gikk så langt som å si at tilstelninger de hadde vært med på rundt om i verden ikkje sammenlignes med det dem opplevde hos oss. Vi fikk overvære øving med gardemusikken, noe som var helt utrolig flott, og han Egil fikk dirigere dem på Valdresmarsjen. Etter omvisning i leiren, samt lunsj i messa, gikk turen inn til Oslo og slottet der vi sto og så da Garden kom marsjerende oppover Karl Johans gate, og vaktskifte utenfor slottet. En fantastisk start på denne turen, skriver skolekorpset på sin facebookside.

To konkurranser

Dagen etter var skolekorpset på plass i Blokkhus i Danmark, der de på eget initiativ ga innbyggerne en konsert på torget.

– Da spilte de et fullt konsertsett på en time, sier Stave. Dagen etter startet alvoret med to konkurranser, sammen med de 13 andre korpsene som deltok på årets Nordsøfestival. Først ut var programkonkurransen der de fremførte et konsert program på inntil en halvtime, inkludert inn- og utmarsj. Der fikk korpset en 6. plass.

– Så var det Primavista-konkurranse. Der fikk korpset utdelt et sett noter, som de fikk ti minutter til å studere uten å spille. De fikk lese, nynne og dirigenten fikk gi instruksjoner, før de etter ti minutter skulle fremføre sangen. En veldig artig konkurranseform, og jeg var veldig positivt overrasket over hvor bra det låt. I den konkurransen fikk de en 2. plass, kun slått med ett poeng, sier Stave. Mandagen hadde korpset fri og koste seg i Førup Sommerland, som blant annet har nordeuropas største bølgebasseng.

1. plass

Tirsdag var korpset klar for gatemarsjkonkurranse i Aalborg. Da fikk alle korpsene utdelt et startsted og marsjerte til Aalborg gamle rådhus.

– Her marsjerte de i trafikken og måtte blant annet forholde seg til trafikk og gatelys. Dommerne sto ute gatene og noen var også oppe på tak for å få oversikt fra den vinkelen, sier Stave. Skolekorpset fra Andenes må ha gjort sine saker bra, for etter konkurransen ble de utropt til vinnere av konkurransen. Etter marsjkonkurransen ble det utropt en allroundmester blant de korpsene som deltok i alle de tre konkurransene.

– Der ble vi nummer to, kun slått med et halvt poeng av 300 mulige poeng, sier Stave.

– Kjempefornøyd

Stave sier at stemningen blant korpsmedlemmer er god etter de flotte prestasjonene i Danmark.

– De er kjempefornøyd, og det har de all grunn til. De har gjort det så godt som de kan og har prestert på sitt aller beste, sier Stave. Han forteller at korpsets prestasjoner ble lagt merke til.

– Vi fikk flere kommentarer fra andre om at vi har et fint korps, og en sa at «dette var ingen saueflokk på tur, det er et ordentlig korps», sier Stave, som tror denne turen har vært en vitamininnsprøyting for korpsmedlemmene.

– Turen og resultatene i Danmark er helt klart en inspirasjon til å fortsette å øve, sier han.