Han har mange år bak seg i musikkbransjen, blant annet har han master i musikkpedagogikk fra Universitetet i Tromsø, og er nå musikklærer for musikklinja ved Sortland videregående skole og musikalsk leder for Vesterålen Storband. For første gang skal han gi ut singel selv.

Markedsføring

Det at han nå også gir ut bok, i tillegg til en låt, kommer av at han fant ut at det er mye man burde vite med markedsføring på Internett.

– Boken handler om hva man bør kunne for å lykkes med markedsføring på Internett. Jeg har studert fenomenet i to år, og der er mye informasjon som ikke er enkel å få tak i. Det er mye som er lurt å ha i bakhånd, forklarer han.

Samler informasjon

Det hele henger sammen med at han endelig ønsket å gi ut egen musikk, etter mange år i bransjen.

– Det startet med at jeg ville gi ut egen musikk, og prøvde da å finne ut av hvordan man kunne markedsføre dette på Internett. Det er lett å drukne i informasjon, så jeg håper boka kan lære andre litt og være til hjelp, og gjør det lettere å komme i gang, sier han.

Slik blir cd-coveret. Foto: Andrea White Hveding

Fantastisk reise

Han synes det har vært en fantastisk reise på mange måter, og etter mange år har han nå selv spilt inn en låt.

– Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det, men ikke tatt meg tid til det. Det har alltid blitt stoppet av andre ting. Så denne gangen tekte jeg at jeg ikke skulle stoppe men gjennomføre. Jeg gjør ting fordi jeg liker å gjøre det. Hvis man ikke liker hva man gjør, så gjør noe annet. Alle brenner for noe, og vet man ikke hva det er så må man lete litt så finner man det. Det har vært en lærerik prosess, mener han. Han mener også at man ikke kommer noen vei om man ikke prøver seg, og at man må velge å gjøre det.

August er måneden

Helt presis når singelen kommer ut er han ikke sikker på, men han vet at det blir å skje før høsten.

– Hvis alt går som det skal, og det går sin gang, så mener jeg singelen kommer ut om en måeds tid. Kanskje før. Boka kommer nok i først halvdel a august. Det har vært spennende prosjekter, og bok har jeg aldri skrevet før. Så nå håper jeg den kan komme til hjelp for andre. Så får man like det eller la være, avslutter han.