I august reiser Robin Larsen fra Stokmarknes til Krushevo i Makedonia for å delta i EM i august. Norges landslag har fått hele seks plasser, der en kvinne og fem menn reiser ned for å delta i første kvalifikasjonsrunde.

- Det er lenge siden Norge stilte et så sterkt lag, skriver konkurransekomiteen for paragliding på hjemmesiden.

Debutant

En konkurranse i distanseflyging med paraglider, forklarer debutanten fra Hadsel slik:

- Sortland, Stokmarknes, kjente fjell og andre landemerker er punkter. Oppgaven blir lagt på kryss og tvers mellom noen av disse, og det er om å gjøre å fly innom de valgte punktene fortest

I norgestoppen

Larsen begynte å konkurrere for to år siden, og har reist verden rundt for å få med seg de fineste områdene med paragliding. Etter konkurranser får flygeren poeng etter et internasjonalt ”rankingsystem”. Landslaget blir tatt ut på bakgrunn av denne rankingen. I toppen av listen finner vi Larsen.

- Det har vært en drøm å komme med.

Han gjør oppmerksom på at han er debutant og reiser som ”læregutt”. Flesteparten av pilotene som deltar flyr en heftigere vingetype, forteller han.

- De som virkelig hevder seg er de som har utgaven som er enda heftigere enn min. Jeg trenger enda mer erfaring og flytig for å fly "racerbilen". Det blir nesten som å delta med stasjonsvogna de i et billøp med Ferrarier.

Delmål

I sommer skal han til Frankrike for å flyge, før han pakker sekken og drar videre mot Makedonia og EM i august.

- Vi har det jo artig, og det er utrolig lærerik å flyge sammen med andre. I tillegg er det naturopplevelser du aldri kan oppleve ellers, sier han og fortsetter:

- Ett av mine store mål har alltid vært landslaget, og å få delta i en stor konkuttanse som EM. Ellers så vil jeg alltid prøve å utvikle meg som pilot, og selvfølgelig kose meg å ha det gøy i lufta.