– Dette er et forsøk på svindel og identitetstyveri. Skatteetaten ber aldri om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder eller kontonummer via sms eller e-post eller å klikke på lenker for å lese meldinger. For å være trygg, logg deg alltid inn via skatteetaten.no eller Altinn, hvor all vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter personsensitive opplysninger skjer, forklarer Kristoffer Stav, fungerende sikkerhetssjef i Skatteetaten.

Av det VOL får opplyst er det sendt ut veldig mange av disse mailene, men det er ikke første gang dette skjer.

– Vi ser dessverre at det ofte sendes ut slike svindel e-poster i forbindelse med utsendelse av skattemeldingen eller skatteoppgjøret. Formålet med de falske e-postene er å lure til seg personsensitiv informasjon og bankopplysninger. Skatteetaten ser alvorlig på denne type forsøk på svindel og har i flere tilfeller meldt det til politiet, sier Stav.

– Ikke oppgi personopplysninger

Nettsvindel er ikke unormalt i dagens samfunn og man ser dessverre at dette kommer oftere og hackere blir lurere. Med enkle grep kan sikre seg bedre mot svindel.

– Hvis du har mottatt en e-post som du tror kan være falsk, så er det viktig at du ikke gir fra deg noen personopplysninger. Ikke klikk på lenker eller vedlegg, men slett e-posten. Du kan blant annet avsløre slike svindelforsøk ved å se på avsenderens fulle e-postadresse eller legge merke til språklige feil i e-posten, oppfordrer Stav.