«The Whale» er et stort reiselivsprosjekt i Andøy, der målet er å bygge et opplevelsessenter relatert til kvalsafari.

– Prosjektet og etableringa av «The Whale» skal vise at Andøy er verdens ledende kvaldestinasjon, til havs, til lands og i lufta, sa Lisbeth Seppola da Andøyposten omtalte det kommende arrangementet for litt siden. Hun sitter i styringsgruppa for prosjektet.

Tar «The Whale» til nye høyder: – Heliumskval og folkefest i Andøy Kickoff-arrangementet for neste fase av The Whale får med dette en spektakulær dimensjon, sier Lisbeth Seppola og Svein Spjelkavik. Heliumfylt kval

Arrangementet neste onsdag omfatter både workshop og en parade fra øst til vest i Andenes sentrum. Med i paraden skal det være en 13 meter lang heliumfylt kval. Det trengs 16 til 20 personer for å holde den nede.

Gir støtte

Andøy kommune har valgt å støtte arrangementet med 100.000 kroner. Pengene hentes fra de fem millionene som Andøy kommune har fått fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet til omstilling.

– Dette proskjektet vil sette Andøy på kartet på en positiv måte, og det kan  være med på å forsterke engasjementet og samholdet som finnes i Andøysamfunnet nå, heter det i saksutredningen fra næringssjef Brita Erlandsen.

Ballongkvalen er fylt med helium. Det opplyses til Vol at det koster 30.000 kroner å fylle den gigantiske ballongkvalen med edelgassen helium.

Fem millioner

Kommunaldepartementet har bevilget fem millioner kroner til oppstart av omstillinsgarbeidet i Andøy etter vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon.

Formannskapet har vedtatt at 2,4 millioner kroner av dette skal brukes til å styrke bemanningen til næringsarbeid og arealplanlegging.

2,6 millioner skal brukes til prosjekter som man vet vil være innenfor det som blir satsingsområder for Andøy.

– Reiseliv er helt klart et område som blir en del av omstllingsarbeidet. Derfor har det midlertidige omstillingstyret valgt å bevilge 100.000 kroner til dette prosjektet, sier Erlandsen.