Det var i mars i år at klubben startet kronerulling til ny tråkkemaskin etter at den rundt 20 år gamle maskinen man har brøt sammen. I fjor ble det derfor kjørt skiløyper med scooter, noe som både tar mer tid og gir dårligere løyper.

– Vi ønsker en maskin som er mellom fem og 10 år, og den vil koste rundt 1 million kroner, sa Abrahamsen til Andøyposten i mars.

Har fått støtte

Da Andøyposten var på skiavslutningen på Åse i november, fortalte Abrahamsen at man hadde fått inn cirka 370.000 kroner og at man ikke var langt unna å kjøpe en ny tråkkemaskin.

Sparebank1 Nord-Norge har gitt 200.000 kroner til tråkkemaskinen og Benn Eidissen har gitt 50.000 kroner.

– Kronerullingen pågår fortsatt og vi håper flere vil støtte oss. Vi har tatt opp et lån for å kjøpe denne maskinen og håper på mer støtte slik at vi kan få betalt lånet så raskt som mulig, sier Abrahamsen.

I tillegg regner man med å få noen kroner for den gamle tråkkemaskinen når den selges.

– Vi vet at det er noen som ser etter delemaskiner, sier Abrahamsen.

Fra Oslo

Maskinen man har kjøpt er Prinoth Husky 2011-modell, som har vært eid av Skiforeningen i Oslo.

– Vi har den seneste tiden jobbet intenst med å finne den rette maskinen. Vi har brukt alle kontakter vi har, og har fått god hjelp av Roger Adolfsen, som har skianlegg flere steder. Gjennom et selskap som heter Owren fant vi denne maskinen, sier Abrahamsen.

Owren driver salg og import av nye og brukte tråkkemaskiner.

– Julegave

Abrahamsen gleder seg nå til å få maskinen nordover.

– Vi jobber nå med å organisere frakt. Maskinen fraktes først til Lillehammer og så nordover. Den skal være på plass januar, sier Abrahamsen.

Han sier at det er mange som har spurt hvordan det går med tråkkemaskinen.

– Vi kunne allerede kjørt opp skiløyper på Åse dersom vi hadde hatt tråkkemaskin. Nå blir det i hvert fall skiløyper, så dette er en hyggelig julegave til alle skiglade i Andøy. Vi gleder oss veldig til maskinen er på plass, sier han.

Den nye tråkkemaskinen koster 860.000 kroner. – Vi har vært nødt til å ta opp et lån for å kjøpe den. Vi håper derfor på fortsatt støtte til kronerullingen slik at vi kan betale lånet raskest mulig, sier Matz Abrahamsen. Foto: Innsnedt bilde