Da Mikael Olsen (29) like før jul så live-action ny-innspillingen av «Skjønnheten og Udyret», ble han inspirert.

– Jeg synes filmen hadde så utrolig mye fin musikk og da ble jeg inspirert. Sangen «Evermore» var ei av låtene som jeg kanskje syns var aller finest og jeg fikk da en idé om at jeg skulle lage et lite prosjekt med familien, sier Mikael som til daglig studerer pedagogikk i Tromsø.

Han gikk i lydstudio og sang inn sin egen versjon av «Evermore». Den tok han med seg hjem til påskeferie på Melbu. Da han lanserte ideen for familien, ble det et familieprosjekt uten sidestykke.

– Alle ville være med. Søstera mi Markene Martinussen (25) var med som skuespiller, søskenbarn Victor Enochsson var altmuligmann og Adam Enochsson (16) var regissør og klipper.

Spektakulære bilder

Med Hadseløya som kulisser tok de ideen fra filmen ut i storslått nordnorsk natur.

– I filmen fremføres sangen når Belle rir ut av slottet for å redde faren sin. Udyret blir da værende igjen i slottet alene og synger da «Evermore» mens han går oppover i tårnet. I vår versjon spiller søstera mi Belle og hun legger ut fra havna på Melbu med en båt, jeg går og synger mens jeg går opp på vårt tårn, som da er Haugnyken, forteller Mikael.

Så langt er filmen sett over 1300 ganger og tilbakemeldingene har vært mange.

– Vi har fått utrolig masse positive tilbakemeldinger. Folk er veldig hyggelige. Det setter vi pris på.

– Du synger jo flott, har du noen erfaring som sanger?

– Nei, jeg liker å synge, men det er kun på hobbybasis.

Familieprosjekt

For Mikael er tilbakemeldingene hyggelige, men mest av alt var det mest positive med opplevelsen det å lage noe med familien.

–Vi fikk være sammen hele familien og det syns jeg egentlig var det mest positive. Vi var sammen om å lage noe vi alle syns var gøy. Jeg fikk synge, Adam fik filme og redigere og de andre i familien fikk bidra på sin måte. Det var et ordentlig familieprosjekt, sier han.

Kostymemessig var parykken lånt av bestemora, det samme gjaldt antrekket. Jakken han hadde på seg, var i realiteten bestemoras morgenkåpe og nikkersen fikk han låne av Bjørn Stordahl Olsen.

– Vi fikk mye hjelp for å få dette til og det er vi veldig takknemlige for, sier Mikael.

Vesterålsreklame

Det å få vist frem hjemplassen var nok et pluss.

– Det er klart at det å få vise frem den storslåtte naturen vi har i Vesterålen på denne måten, alltid er et pluss. Vi har det fint i Vesterålen og det å få festa det på film med Adam sine kamera og droner er noe som ikke kan undervurderes, sier han.

Så er det store spørsmålet, blir dette en påsketradisjon?

– Vi har ingen planer om det nei, sier Mikael og ler før han legger til.

– Men man vet aldri. Jeg er spontan av meg, så det kan godt hende.