Det er Securitas som utfører kontroll av alkoholsalg og skjenking i Andøy. Det har selskapet gjort siden 6. oktober i fjor, etter at kommunen la ut oppdraget på anbud.

– Vi har inngått en fireårsavtale og betaler 57.750 kroner i året for kontrollene, sa formannskapssekretær Greta Jacobsen til VOL i januar.

Alkholprikker

Da var saken at Securitas avdekket brudd på alkoholloven hos Rema 1000. Det førte til at butikken senere fikk Andøys første alkoholprikk av formannskapet. Rema 1000 hadde for øvrig alt i orden i den nylig gjennomførte kontrollen.

Prikkesystemet innebærer at et serverings- eller salgssted vil miste bevillingen i én uke dersom man oppnår 12 prikker i løpet av en periode på to år. Får man flere prikker, kan man miste bevillingen for en lengre periode.

Manglet dokumenter

Securitas avdekket avvik hos to bedrifter i den seneste kontrollrunden.

Hos Bleik Landsbyservice hadde man ikke dokumentasjon på salgsbevillingen, noe som førte til anmerkning. Ellers var alt i orden.

Mangler ansvarshavende

Også hos Coop Prix fant kontrolløren feil i dokumentasjonen. Her var det ifølge rapporten ikke samsvar mellom den som er ansvarlig for salgsbevillingen og den som er godkjent som ansvarlig.

Kontrolløren tok også en samtale med ansvarshavende om framheving av enkelte produkter sett opp mot forbudet mot reklame for alkohol.

Ølboks og plakat

Hos Andrikken Hotell avdekket kontrollen at man hadde solgt en uåpnet ølboks over disk.

Kontrolløren har også pekt på at reklameforbudet er brutt med en plakat for «månedens øl».

Prikker?

Den videre saksbehandling vil avgjøre om noen av de omtalte avvikene medfører tildeling av alkoholprikker. Det vil i så fall havne i formannskapet som en egen sak.

Slapp inn til Satellitten

Securitas gjennomfører også kontroll med Satellitten inne på Andøya flystasjon. Denne gangen slapp man inn.

– Ble sluppet inn av vakt Nordport. Satellitten var stengt, heter det i kontrollen.

Ved kontrollen i april var beskjeden noe annerledes.

– Vakta sa baren var stengt, vi kom ikke inn på området, het det i rapporten fra 21. april.