Dansken som er gift med ei hadseljente og bor på Sandnes i Hadsel, har løpt trail, eller fjelløp, siden 2013. I fjor deltok han på flere motbakkløp og trail-løp, blant annet Tromsø Skyrace hvor en løpet totalt 4500 høydemeter.

I september i fjor fikk han oppover en kamerat som jobber som filmfotograf. Målet var å fullføre det Kenn og kompis Anders Højrup Sørensen hadde planlagt i et års tid, nemlig å lage en film om det å løpe i fjellene i Vesterålen.

- Tanken var fjell, sol og fantastiske forhold. Slik gikk det ikke, forteller dansken.

Les også: - Et av målene er å vise frem Vesterålen på sitt beste

Uvær

Kenn sin danske venn haiket opp fra Danmark og kom til Vesterålen til trailløpet Lofoten High Five 29. august i fjor. I dagene før var det strålende vær. Så satte uværet inn.

- Lofoten High Five ble kuttet ned i antall fjell og ble lengre. Mange av de ekstra kilometerne var på hard asfalt og grusveier for det var for mye vind og var for farlig. Det var de mest ekstreme forholdene jeg har vært med på, forteller Kenn

Da løpet gikk mye mer på asfalt i sentrum enn planlagt, fikk Kenn en belastningsskade i kneet. Dagen etter løpet var planen å spille inn promofilmen på forskjellige fjell i Vesterålen. Vær, vind og en skraltende kropp for Kenn sin del, førte til at innspillingen ble særdeles krevende.

- Været var for det første helt forferdelig. Det var til tider så mye vind og regn at vi måtte gjemme oss bak steiner, ja til og med søke ly bak sauer, for å ikke regne vekk. Det var helt ekstremt.

Tilpasset

Men siden Højrup Sørensen kun hadde mulighet til å være i Vesterålen i tre dager, så måtte de to gjennomføre prosjektet.

De lastet opp utstyr i sekker og bar opp  fjellheimen bak Råmarka  til Dalbotntinden 586 moh. og på fjell mot fjelltoppen Skata 736 moh i Hadsel. I tre dager bet Kenn i seg smerten mens de tok opptak etter opptak med løping.

- Jeg måtte bare prøve å unngå å halte mens han filmet.  Vi var ute hele dagen, mens det var lys, i tre dager i strekk.

På grunn av vær og vind måtte de endre litt på konseptet. De hadde blant annet tenkt å låne en drone for å filme spektakulære fjelltoppbilder.

- Dette måtte vi gå bort ifra. Dronen hadde blåst bort. Isteden ble det mer håndholdt og nære shots. Vi hadde også tenkt å ha en større intervjudel. Vi gjennomførte deler av det. Vi filmet en time like under toppen på Skata. Jeg satt å skalv for det var så kaldt.

- Spesiell stemning

Intervjudelen skulle egentlig bli en del av bakgrunnen i filmen, men Kenn sin stemme skalv for mye under opptaket og forholdene var for ekstreme til at det lot seg gjøre. Men til tross for mange eksterne faktorer som gjorde sitt til å prege filmen, er Kenn fornøyd med resultatet.

- Det ble en helt spesiell stemning på filmen på grunn av været. Vanligvis er det jo sol og fint vær, men her får man se tåkete topper og tunge skyer. Et veldig trolsk og spesielt vær. Jeg synes resultatet ble veldig bra, sier Kenn.

Mange av ideene og scenene de ikke brukte denne gangen, vil de bruke neste gang.

Målet med filmen er å promotere Vesterålen.

- Jeg vil at folk over hele verden skal få øynene opp for Vesterålen som en fantastisk plass å drive med trailløping. For mens Lofoten har vakre fjell å se på er fjellene her hos oss så mye mer tilgjengelig. Det er så mange fantastiske topper å drive med løp i fjellene på.

Promotere sporten

Han håper også å få mer blest om en sport han elsker.

- Jeg har løpt i fjellene siden 2013 og har blitt bitt av basillen. Det å være ute i fjellene å løpe blir en nesten åndelig opplevelse. Det er med å senke stressnivå og gir meg utrolig masse. Jeg håper at flere kan få øynene opp for en fantastisk sport.

Aktivt 2016

I løpet av året skal han delta på flere løp.

- Jeg er usikker på hvor mange, men har meldt meg på Lofoten High Five og Tromsø Skyrace. Jeg håper å delta på flere, men det er ikke til å stikke under en stol at det koster penger å være med på disse løpene. Så jeg er avhengig av sponsorer, sier han.

Økonomi

Det er også en av grunnene til at han har laget filmen. Han har nå noe å vise til når han er på frierferd til næringslivet i regionen.

- En helg i Tromsø Sky Race koster fort 5000 kroner. Jeg og kona mi har nettopp bygd nytt hus og en har jo mange utgifter. Mitt mål er at alt jeg bruker på trailrunning skal komme fra eksterne midler. Det skal ikke gå løs på familieøkonomien. Derfor er det å få en film som dette å vise til når jeg er ute veldig viktig sier han.