- Responsen har vært overveldende, sier initiativtaker Kristian Leerstang Sørensen til VOL.

Fredag startet Leerstang Sørensen Facebookgruppa Bevar Andøya Flystasjon.

Interessen for å melde seg inn i gruppen har ifølge Leerstang Sørensen vært stor. Det tok ikke mange timer før den hadde passert 1000 medlemmer. Nå, to dager etter etableringen, nærmer tallet seg 10.000. Selv om mange har meldt seg inn i gruppen på eget initiativ gjelder ikke det alle, for flere har også blitt lagt til i gruppen, uten at de selv har vært klar over det.

-Noe måtte gjøres

I skrivende stund, søndag ettermiddag, har 9.570 personer trykket på liker. Leerang Sørensen, som selv er utflyttet andværing, bosatt i Porsgrunn, forteller at gruppen ble startet på impuls fredag ettermiddag.

I tillegg har han laget et opprop som foreløpig har fått godt over 2000 personunderskrifter, noe som fungerer på det viset at medlemmene av gruppen får tilsendt en link som de skriver under på.

- Jeg har fulgt godt med på saken og har lest alle artiklene som har figurert. Jeg tenkte at noe måtte gjøres og bestemte meg da for å starte opp gruppen. Intensjonen er jo å få politikere og personer som bestemmer til å tenke seg nøye om hva en eventuell nedlegging kan føre med seg, sier han.

Kontakter topppolitiker

Leerang Sørensen, som tidligere har vært aktiv i Venstre, forteller at han prøver å få kontakt med Venstre-leder Trine Skei Grande i håp om at hun kan være til hjelp i sakens anledning.

- Det er viktig å gjøre det man kan for å snu hver eneste stein, sier han.

Leerang Sørensen mener at engasjementet rundt Facebook-gruppens stadig økende medlemstall, gjenspeiler et enormt engasjement for Andøya Flystasjon, i hele regionen.

- Dette er virkelig noe som betyr noe for folk i hele Vesterålen. Dersom flystasjonen forsvinner, vil det få ringvirkninger for kommunen og regionen. En nedlegging av flystasjonen også få alvorlige konsekvenser for enkeltindivid og familier, sier han.

30. 000 medlemmer

Hvor mange medlemmer håper så den engasjerte mannen å få etter hvert?

- Nå er vi allerede nesten dobbelt så mange som det er innbyggere i Andøy. Det hadde vært givende om vi kunne få like mange som det bor mennesker i Vesterålen, sier han.

Leerstang Sørensen presiserer at forslaget om å legge ned flystasjonen, foreløpig bare er et forslag, og ikke noe mer.

- Dette skal vedtas i Stortinget, så vi kan derfor ikke konkludere med noe som helst før det er gjort, slår han fast.