Amalie Helene ønsker å gå helt til topps og vil gi noe tilbake i form av å hjelpe andre. Nicolai Saxegaard

– Jeg meldte meg på Miss Norway for å gi meg selv en utfordring, det er litt utenfor komforsonen og skulle stå og gå på en scene blant så mange andre flotte jenter. Jeg liker å oppleve nye ting, og dette blir både skummelt og fint på samme tid, sier Amalie Helene.

Hun er opprinnelig fra Myre.

– Vi flyttet når jeg var 3 år til Narvik. Både min mor er fra Sortland og far er fra Myre , så har neste hele slekta mi i Vesterålen og jeg har selv planer om å flytte tilbake en dag.Til daglig jobber hun som frisør i Narvik, og gjør litt fotooppdrag ved siden av når mulighetene byr seg.

Missekurs

Amalie Helene meldte seg på konkurransen gjennom å sende inn en kort profil med bilder av seg selv til konkurransen. Dette førsteuttaket var ferdig 1. januar. Hun var så heldig at hun ble med videre til neste del av konkurransen. Dermed står et missekurs i slutten av måneden for tur.

– Der blir man kurset i presse, blogging, showalk og andre relevante ting, og så  får jeg møte de andre deltagerne.Førsteuttaket var fram til januar, semifinaleuttaket blir rundt midten av februar, og finaleuttaket gang i april, og selve finalen i sommer, dato er ikke satt.

Photoshoot

I forkant av kurset driver Amalie Helene og jobber for å få sponsorer. For det er mye som skal fikses og ordnes i forkant, og ingenting dekkes.– Jeg skal på en god del photoshoots i januar for å få bilder til konkurransen, det er noen obligatoriske man må ha med, som er: Helfigur kjole, helfigur bikini, og portrett av ansiktet. Det skal også lages en presentasjonsfilm, så da må jeg ha tak i noen som kan filme. En viktig del av alt er å finne samarbeidspartnere/sponsor, da alt betales av egen lomme. Jeg må jo ha kjoler, sko, noen som kan fikse hår/ og sminke i tillegg til andre utgifter.

Trening

Amalie Helene er i dag godt synlig i regionen, online. Hun har i dag over 46000 følgere på Instagram og hun har derfor ofte vært foran kamera og er vant til oppmerksomhet for utseendet.

I forkant av konkurransen vil hun fortsette med det hun gjør i dag, trening og en sunn livsstil.

– Jeg holder meg i form ved å trene 3-4 ganger i uken, det er noe jeg stort sett alltid har gjort, det er en interesse så det er ikke kun for konkurransen sin del. Jeg kombinerer styrke og kondisjon.

Forventninger

Men hva slags forventninger har 23-åringen til konkurransen?

– Jeg tør ikke og ha så høye forventninger, men vil selvsagt nå helt opp. Det blir kanskje litt lettere å se for seg veien videre etter misse kurset, når man vet mer om hva som skal til og om man har fått noen som er villig til å være samarbeidspartnere, for det er viktig, sier hun.

– Hva gjør du om du vinner hele greia?– Det jeg vil hvis jeg vinner er å gi noe tilbake, og være et godt forbilde. Det gir meg mye når jeg føler jeg hjelper andre på en eller annen måte, og håper jeg får muligheten til å gjøre det mer. Jeg vet at det da blir en del reising og kurs, som er helt fantastisk, man får venner for livet og opplever nye plasser på en unik måte. Dette blir et eventyr.