Berg var ute på patrulje på Strand i Sortland, da han fikk en telefon fra en kollega, like før klokken 22 på kvelden. Kollegaen har blitt kontaktet av tiltalte, som har fortalt på telefonen at fornærmede har forsøkt å kjøre på han. Samme kollega hadde tidligere på kvelden fått melding om at fornærmede var i besittelse av en større mengde narkotika.

Torsdag var han innkalt som vitne i saken.

Les også: Erkjenner ikke straffskyld

Kjører utrykning

Like etter får patruljen en oppringning fra operasjonssentralen, som orienterer om ulykka. Patruljen kjører derfor utrykning til Frøskeland.

- Vi ankommer 22.04, det var mørkt. Det som møter oss er en personbil som står med front mot Frøskeland. Ved førerdøra ligger en person på rygg, med hodet mot førerplass. Det sitter en person over han og jobber med han. Det er mye blod, og litt kaotisk, forklarer Berg.

Les også: - Det er akkurat som om bilen akselererer da han kjører inn på avkjørsla. Jeg rekker så vidt å hive meg inn mot bilen

Den skadde er da fornærmede i saken. Ifølge politibetjenten er han våken, og holder rundt sin egen fot, som kun henger fast etter huden.

- Det er åpne sår og bein som stikker ut. Kameraten har festet et belte rundt foten for å stanse blødninga, forklarer Berg.

Snø og is

Når ambulansen kommer, blir fornærmede flyttet på båre og inn i ambulansen.

Les også: - Det var han som forsøkte å kjøre på meg

Føret var hardpakket snø, og delvis is, som bildene viser. Det var ikke noe nedbør, ifølge politibetjenten.

Han forteller videre om spor ved fornærmedes bil, som viser at bakparten på bilen har forflyttet seg litt bakover.

Patruljen får deretter kontakt med tiltalte på telefon, og avtaler å møte han ved lensmannskontoret på Myre, der han blir pågrepet.

Les også: - Ventetiden har vært en kjempebelastning (Saken er for våre abonnenter)

Skader på bilene

Vidar Johan Melkersen er tidligere kriminaltekniker i Vesterålen. Han ble anmodet om å foreta en undersøkelse av kjøretøyet, 17. mars 2015.

Han var innkalt som vitne i retten, og orienterte torsdag om skadene på bilene, og sannsynlige årsaker til disse skadene, med henvisning til en rekke bilder.

- Skadene tyder på at tiltalte ikke har gjort noe forsøk på å svinge unna bilen til fornærmede. Ut fra de kriminaltekniske undersøkelsene, er det sannsynlig at tiltalte kan ha kjørt rett mot den åpne førerdøren på bilen til fornærmede. Tiltaltes bil kan ha blitt kjørt fra en viss vinkel, men kriminalteknikeren mener at det er umulig å fastslå hvilken vinkel, forklarte Melkersen.

Statens vegvesens undersøkelser av bilene har ikke funnet noe teknisk feil som kunne sies å ha ulykkesutløsende årsak.

Ifølge politiet ble det ikke funnet kniv i eller utenfor bilen.